1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Tesisler YETERSİZ"
Tesisler YETERSİZ

"Tesisler YETERSİZ"

Bafra Turizm Bölgesi Pis Su ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi ile ilgili dün yayınladığımız haberin ardından, Çevre Koruma Dairesi ve çevre örgütleri değerlendirmede bulundu.

A+A-

Tanju KONURALP

Bafra Turizm Bölgesi Pis Su ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi ile ilgili dün yayınladığımız haberin ardından, Çevre Koruma Dairesi ve çevre örgütleri birer değerlendirmede bulundu. Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğlu, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, ada genelindeki bütün tesislerde aynı sorunun yaşandığını dile getirdi. Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir ve Biyologlar Derneği Hasan Sarpten ise yaşanılan sorunun, yetersiz alt yapı sebebi ile yaşandığını dile getirirken; Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın, derhal konu ile ilgili girişimde bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Hasibe Kusetoğlu: “Tesisin tamir edilmesi ve geliştirilmesi gereklidir”
Bafra arıtma tesisleri ile ilgili durumun, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olduğunu ifade eden Çevre ve Koruma Dairesi Müdür Hasibe Kusetoğlu, konunun çözümü ile ilgili olarak, gerekli çalışmaların planlandığı bilgisini verdi. Çevre Koruma Dairesi’nin, tesisten arıtılan sular ile ilgili tahliller aldığını kaydeden Kusetoğlu, biriken çamur ile ilgili olarak ise altı yıllık süreçte herhangi bir tahlil yapılmadığını vurguladı. Yaşanılan sorunun, yıllardır bölgede biriken çamur bakterisi sebebi ile meydana geldiğini sözlerine ekleyen Kusetoğlu, tesisin tamir edilmesi ve yenilenmesi gerektiği bilgisini verdi. Tesisin geliştirilerek, çamur kurutma sisteminin hayata geçirilmesinden başka bir çözüm yolu olmadığını sözlerine ekleyen Kusetoğlu, bunun da önemli bir ek yatırım gerektirdiğini ifade etti.

Hasan Sarpten: “Konu, ülkenin genel sorunudur”
Bafra bölgesinin, ülkenin en güzel sahil ve ormanlık alanlarına sahip bir yer olduğunu dile getiren Biyologlar Derneği Hasan Sarpten, inşaat patlaması ile birlikte bölgenin, turizm alanına dönüştürüldüğünü ve yaşanılan sorunların kaynağında bunun yer aldığını belirtti. Bölgede planlanan otel sayısı içerisinde yanlıca, iki otelin aktif olduğunu kaydeden Sarpten, bölgedeki projeler için inşa edilen arıtma tesisinin, bu iki otele dahi yeterli hizmet veremediğini ve ortaya bu tür sıkıntılar çıktığını vurguladı. Arıtma tesisinin amacına uygun olarak inşa edilmediğinin altını çizen Sarpten, bölgede birçok yerden, vidanjörler ile su çekilerek, çeşitli noktalara boşaltıldığına vurgu yaptı.

Doğan Sahir: “Sorun, yıllardır gündemimizde”
Bafra Turizm Bölgesi Pis Su ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi konusunun, yıllardır gündemlerinde olduğunu ifade eden Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, bu konuda doğru ve planlı bir tesisin kurulması tavsiyesinde bulunduklarını ancak; bunun gerçekleşmediğini kaydetti. Arıtma tesisi ile ilgili sıkıntının, sürekli olarak var olduğunu sözlerine ekleyen Sahir, yaşanan arızalar ile bu sıkıntıların, çok daha ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı.

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur