1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tesis yapımı ortalığı karıştırdı
Tesis yapımı ortalığı karıştırdı

Tesis yapımı ortalığı karıştırdı

Birinci Lig ekiplerinden Türk Ocağı, başkan Fahri Altınör imzası ile yayınladığı basın açıklamasında Salih Miroğlu Antrenman Sahası’nın Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı için verilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

A+A-

Birinci Lig ekiplerinden Türk Ocağı, başkan Fahri Altınör imzası ile yayınladığı basın açıklamasında Salih Miroğlu Antrenman Sahası’nın Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı için verilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Açıklamada ortak kullanım alanı olan antrenman sahasının tahsis edildiği, 2 rekabetçi takım arasında kurumsal ve mülkiyet farkı oluşturulduğu vurgulandı. Devlet yetkililerinin siyasi davrandığı belirtilen açıklamada eşitliğin sağlanması adına Türk Ocağı’na da arazi tahsis edilmesi istendi. Türk Ocağı aksi takdirde Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı konusunda tek bir çivi çaktırılmayacağına ve ligden çekilmeye kadar gidecek protestolu eylemlerin dahi yapılacağı vurgulandı.

Açıklama
“Türk Ocağı başkanı Fahri Altınör imzası ile yapılan açıklama şu şekilde: “Girne’de bir süredir devam eden tesis tartışması sebebiyle TOL camiası olarak ciddi bir şekilde rahatsız olduğumuzu ve gereğinin derhal yetkili merciler tarafından yapılması durumu aciliyet  göstermektedir. Girne’de, ortak üst kullanım hakkımız olan antrenman sahaları kullanımı yeterli olmayınca günü birlik çözümler üretmek  süretiyle (geçici protokollarla) saha paylaşımı yaparak spor etkinliklerimizi sürdürmekteyiz.”

“TOL rekabetten uzaklaştırılmak isteniyor”
Bu yılki üst kullanım hakkını kullanan DTB futbol takımı “Salih Miroğlu Antrenman Sahası”nı “TESİS”adı altında projelendirerek, Spor Dairesi’ne bağlı ortak kullanımız olan (TOL-DTB-GHE) bir alanı tahsisleştirme yoluna girmişlerdir. Konuya hassasiyet gösteren bizler, bu olay sonucunda iki rekabetçi takımın arasındaki kurumsal fark oluşturulduğunun ve TOL spor camiasının rekabet  ortamından uzaklaştırmak isteyen bir anlayışın eseri olduğunun farkında olduğumuzu bildirmek isteriz. Ayrıca, gelişen bu olaylara tepkimiz neticesinde bir DTB yöneticisinin sosyal medyada yaptığı etik dışı danranışla; küfür, tehtid ve aşağılama davranışı sergileyerek kulübümüze “çapulcular”, “siz yerinize bakın” “Get Fuck” vs gibi sözlerle bizleri tahrik etmektedirler.”

“Aramızda kurumsal fark yaratılıyor”
“Devlet yöneticileri siyasi davranarak DTB Futbol Takımına geçen bir yıl içerisinde Girne içi bir arazi tahsis etmiş (tam kullanım hakkı olan) ve aramızda önemli bir mülkiyet farkı oluşmuştu. Daha öncesinde ise yine Girne Belediyesi tarafından Girne merkezinde “Oto Park” tahsis etmiş ve önemli bir maddi kaynak imkanı sağlanmıştı. Son 3 yıla baktığımızda ilgili takıma devlet imkanı çok fazla kullanılarak aramızda kurumsal fark yaratılmaya çalışılmaktadır. Oysa bu kurumsal fark kendi camia ve taraftarlarının katkılarıyla yapılmış olsaydı, söyleyecek bir sözümüz olmazdı.”

“Beklentimiz bize de arazi verilmesi”
“Bizler TOL Yöneticileri olarak; DTB Kulübünün yapmak istediği (sponsor desteği bularak) spor tesisinin gerçekleşmesine engel olma niyetinde değiliz. Bizim istediğimiz, devet yetkililerinin siyasi davranarak rekabet ortamına hile karıştırmamalarıdır. Beklentimiz ise; Yetkililerin konuya hassasiyet göstererek, meseleye daha ciddi bir bakışla eşit hizmet yarışının korunmasını sağlamak amacı taşıyarak davranmasını ve TOL Spor Kulübüne eşitliğin sağlaması adına, kurumsal yarışa eşit şartlar oluşturması adına, ivedi olarak bizlere de tesis imkanı tanıyan bir arsa tahsisi verilmesi neticesinde ancak buna musademiz olabilecektir.”
 

“Çivi çaktırmayız, ligden çekiliriz”
“Aksi halde kararımız şudur ki; “Salih Miroğlu antrenman sahası”ndan ve ortak kullanım hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi, DTB kulübünün tesis amaçlı olarak tek bir çivi çakılmasına müsade etmeyeceğimizi önemle vurgulamak isteriz. Ayrıca; buna müsade eden yetkilileri kınamak için ise protestolu eylemlerden ligten çekilmeye kadar iddialı davranacağımızdan şüphe duyulmaması gerektiğini kamuoyuna duyurmak isteriz.”

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur