Tesadüfün böylesi

Tesadüfün böylesi

Küçük Kaymaklı’da MTG maçı öncesi oyuncuların boykot kararı akıllara 4 yıl öncesini getirdi. MTG de Küçük Kaymaklı maçı öncesi boykot kararı almış, maça A2 takım oyuncuları çıkmıştı

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı’da Mağusa Türk Gücü maçı öncesi oyuncuların antrenmanları ve maçları boykot etme kararı hafızlara 4 yıl öncesini getirdi. Dört yıl önce Mağusa Türk Gücü’nde oyuncular takım arkadaşlarının kadro dışı bırakılması sonrasında Küçük Kaymaklı maçı öncesi antrenman ve maçları boykot etmiş ve maça çıkmamıştı. MTG o maçta A2 takım ağırlıklı kadro ile mücadele etmişti.

 

Kaymaklı’da oyuncular antrenmanlara çıkmıyor

Küçük Kaymaklı’da hafta başında oyuncular kendi aralarında yaptıkları toplantı sonrasında yönetimin ilgisizliği ve beş ayda iki maaş aldıkları gerekçesi ile durum düzelene kadar maçlara ve antrenmanlara çıkmama kararı almıştı. Cumartesi günü oynanacak olan Mağusa Türk Gücü maçı öncesi yaşanan bu olay sonrası oyuncular antrenmanlara çıkmadı. Takımın Mağusa Türk Gücü maçına çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

 

MTG 4 yıl önce boykot kararı çerçevesinde Kaymaklı maçına çıkmamıştı

Daha önce benzer bir boykotu Mağusa Türk Gücü de yapmış, bu boykot Küçük Kaymaklı maçında yaşanmıştı. Süper Lig’de 2013 – 2014 sezonunun 21’inci haftasında Küçük Kaymaklı maçı öncesi MTG’de Kadir Hakel, Fikri Kahraman ve Osman Çobanoğlu kadro dışı bırakılmış, oyuncular yönetimin tavrının değişene kadar antrenmanlara çıkmama kararı almıştı.

O maçta MTG A2 takımında ilk 11’de forma giyen 9 futbolcu, aynı gün A takım maçına da ilk 11’de başlamıştı. Genç oyuncuların her iki maçta forma giymesi ve sakatlık risklerinin yüksek oluşu büyük tepki toplamıştı. MTG oyuncuları Canbulat Stadı’ndaki maçı kale arkasında takip ederken maç öncesi K.Kaymaklı oyuncuları kale arkasına giderek MTG futbolcularını alkışlamıştı. Maçı Küçük Kaymaklı 5-1’lik skorla kazanırken o dönem yaşananlar ‘Ülke futbolu bunu da gördü’ dedirtmişti.

 

Dağlı: “Rakibimizin zayıf anından da, masa başı oyunlardan da bir beklentimiz yoktur”

Küçük Kaymaklı’da Mağusa Türk Gücü maçı öncesi yaşanan bu gelişmenin adından, hafızalar 4 yıl öncesine gitti. Dr. Okan Dağlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yaşanan olayı hatırlattı. Dağlı yaptığı paylaşım ile Küçük Kaymaklı oyuncularına destek belirtirken MTG’nin rakibinin zayıf anından da, masa başı oyunlardan da beklentisi olmadığını belirtti ve Küçük Kaymaklı oyuncularının haklarını alana kadar onların mücadelesine destek verdi. Dağlı’nın yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Çok değil 4 yıl önce MTG'li futbolcular paralarını alamadıkları için Küçük Kaymaklı maçına çıkmamışlardı. Maça o günkü kurallar da uygun olduğundan A2 takımıyla çıkan MTG, gençleriyle 2 saat içinde çıktıkları 2. maçlarında şampiyonluğa oynayan Kaymaklı'dan 5 gol yemişlerdi.

Şimdi Küçük Kaymaklı futbolcuları bu hafta şampiyonluğa oynayan MTG ile oynayacakları maça çıkmama kararı almışlar.

Küçük Kaymaklı bu maça çıkamazsa bu maç ertelenmelidir! MTG oynamayacağı maçtan 3 puanı kabul etmemeli. Çünkü biz MTG'yiz. Rakibimizin zayıf anından da, masa başı oyunlardan da bir beklentimiz yoktur. Bugüne kadar da olmadı. Tüm şampiyonluklarımızda sadece ter ve emek vardır.

Kıbrıs'ın kuzeyinde futbol böyle işte. Hiçbir takımın yarın ne olacağının belli olmadığı ligde, ben Kaymaklı futbolcularının sözleşmelerdeki hakkı verilene kadar onların mücadelesine destek veriyor ve eğer maça çıkmayacaklarsa hakları teslim edilene kadar onlara saygı gösterilmesini talep ediyorum.”

Bu haber toplam 1806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.