1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TEPKİLER SÜRÜYOR
TEPKİLER SÜRÜYOR

TEPKİLER SÜRÜYOR

"Doğuş Derya’nın yalnız olmadığını duyururuz. İnsanlıktan nasibini almamış bu ganimetçi faşistler ve sahte solculara Arif Hasan Tahsin’in bir sözünün bile yettiğini vurgularız."

A+A-

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın, önceki gün bütçe görüşmelerine damgasını vuran konuşması üzerine ‘bazı milliyetçi çevreler’in sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı ‘ağır hakaretler’e tepkiler sürüyor;

TDP’DEN DOĞUŞ DERYA’YA DESTEK

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ‘çirkin’ saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.
Kıbrıs’ta savaşlar olduğunu, bundan dolayı da acı, kan ve gözyaşının yanında tecavüz olaylarının da yaşandığını anımsatan Özyiğit, Doğuş Derya’nın meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada bu gerçekleri dile getirdiğini kaydetti. Özyiğit, yıllardır okullarda okutulan ve törenlerde sıkça dile getirilen resmi tarihin propaganda amaçlı tek yanlı bilgiler içerdiğini, oysa yaşananların karşılıklı olduğunu da herksin bildiğini belirtti.
Doğuş Derya’nın Kıbrıs’ta yaşanan acı gerçekleri etnik köken ayırımı yapmaksızın dile getirdiğine dikkat çeken Özyiğit, Kıbrıs’ta çözüm ve barışa ulaşmanın bir yolunun da geçmişte adada yaşanan bu gerçekleri kabul etmekten geçtiğini belirtti ve “Barış içinde daha iyi bir gelecek kurmak istiyorsak, gerçeklerle yüzleşmekten korkmamalıyız. Hatta yapılanlardan ve yaşananlardan dolayı karşılıklı özür dilemeliyiz” dedi
Kendi yaşadıklarımız kadar, karşı tarafın yaşadıklarının da görülebilmesi ve empati yapılmasının önemine dikkat çeken Özyiğit, “Sizden farklı düşünen, görüşlerinize uymayan düşüncelere katılmayabilirsiniz, ancak kimsenin düşüncelerinden ve özgürce ifadelerinden dolayı karşısındakine hakaret etme hakkı yoktur” dedi.
Derya’ya yönelik saldırıların aynı zamanda Kadın’ın siyasette etkin ve söz sahibi olmasını hazmedemeyişin de bir göstergesi olduğunu belirten Özyiğit, bu tür çarpık düşüncelerin güçlenmesine asla izin vermeyeceklerini kaydetti.
Doğuş Derya’ya ortaya koyduğu gerçekler nedeniyle Sosyal Medya üzerinden hakaret ile saldıran çevreleri şiddetle protesto ettiklerini belirten Özyiğit, Kıbrıs’ta çözüm, barış ve Federal bir Kıbrıs’a ulaşmanın yolunun, gerçekleri yok saymak ve görmezlikten gelmekle değil, tarihsel gerçekleri kabul ederek olabileceğini vurguladı.

 

---------------------------------------------------------

KORKAMAZHAN, SAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) mecliste yaptığı konuşmanın ardından sosyal medya üzerinden hakarete varan saldırılara maruz kalan CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’ya destek belirtti ve saldırıları yapanları kınadı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Doğuş Derya’ya hakaret edenler hakkında yasal işlem başlatılması için savcılığı göreve davet etti.

Korkmazhan, “Mücadele arkadaşımız Doğuş Derya, geçtiğimiz gün Meclis’te yaptığı konuşmada, etnik köken ayırımı yapmadan tüm insanlarımızın geçmişte yaşadığı acılara dikkat çekmiş, bir takım tarihsel gerçekleri ortaya koymuş, federal çözüm ve barış yönünde kararlı bir duruş sergilemiştir” dedi.

Abdullah Kormazhan, Doğuş Derya’ya yönelik cinsiyetçi ve faşizan saldırıların, ortaya koyduğu tarihsel gerçekler yanı sıra ataerkil siyasi sistemin ve bu sistemin temsilcilerinin kadının siyasette etkin ve söz sahibi olmasını hazmedemeyişi olduğunu ifade etti.

-------------------------------------------------

KTÖS: DOĞUŞ DERYA YALNIZ DEĞİLDİR

Adamızın kuzeyinde ganimetten zengin olan faşistlerle, sahte solculara gerçekler hatırlatılınca derhal saldırıya geçmeyi ve sosyal medyada hakaret etmeyi bir marifet saymaktadırlar.
Özellikle Sn. Doğuş Derya’nın yalana dayalı resmi tarih ve 1974’te ki savaş suçları ile ilgili yaptığı açıklamalar ırkçılıktan ve halkın kanı gözyaşı üzerinden geçinenleri harekete geçirmeye yetmiştir. Bildik hareketlerini kamuoyu önünde yapmaktan aciz bu faşistler sosyal medyada kahramanlık yapmaktadırlar. Rumların malı mülkü üzerinden servet edinen bu servet edinen bu ganimetçi tayfası Kıbrıslı Türklerin verdikleri mücadele ile bu ülkeye gelebildiklerini unutmuş görünmektedirler. TC Elçiliği ve makamlarının desteği ile Kıbrıslı Türklere milliyetçilik ve erkeklik dersi verenlerin kim olduklarını bu toplum çok iyi bilmektedirler. Ortaya koydukları yaygara ile savaş suçlarını ve Kıbrıs’ın gerçeklerini gizleyeceklerini sanıyorlarsa çok yanılmaktadırlar. Bu sahte milliyetçilerle ucuz solcular Kıbrıs’ı ve insanları Doğuş Derya’dan daha fazla sevemez. Sosyal medyada yapılan bu aşağılık ve alçakça saldırıları yapanlara aynen iade eder, Doğuş Derya’nın yalnız olmadığını duyururuz. İnsanlıktan nasibini almamış bu ganimetçi faşistler ve sahte solculara Arif Hasan Tahsin’in bir sözünün bile yettiğini vurgularız.

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

-----------------------------------------------


DKB : İNSANLIK SUÇU IŞLEYENLER HESAP VERSIN!

CTP-BG “milletvekili” Doğuş Derya, 15 Aralık günü yaptığı konuşmasında, ülkemiz tarihindeki en karanlık dönemlerden birisi olan 1974’de yaşanan olaylara değinerek, cesur ve yürekli bir adım atmıştır.
15 Temmuz faşist Yunan Cuntası’nın Kıbrıs Cumhuruyeti’nin seçilmiş idaresine karşı yaptığı askeri darbe ve sonrasında 20 Temmuz’da başlayarak 14 Ağustos’taki ikinci askeri harekatla tamamlanan Türk işgali ile sonuçlanan ülkemizin NATO planları çerçevesinde bölünmesi sürecinde, Kıbrıs’taki tüm toplumlar çok büyük acılar yaşamış ve özünde insanlık suçu olan bir çok savaş suçu işlenmiştir.
Bu acılar farklı etnik kökenlere sahip olan Kıbrıs halkının her bir toplumunu da derinden yaralamıştır. Kıbrıs halkını bölerek bir birine kırdırtan egemenler; ülkemizdeki tüm toplumlara karşı toplu katliamlar, işkenceler, tecavüzler, gasplar ve daha bir dizi suç işlemiş ve toplumlar arasında düşmanlık tohumları ekilmeye çalışmışlardır.
Bu insanlık suçlarını işleyen yabancı emperyalist güçler ve onların yerli suç ortakları, 1974 sonrası kuzey ve güney olarak bölünen ülkemizin her iki tarafında da egemenliklerini bu suçlar üzerine inşa ederek korumuşlar ve hiç bir şekilde işlenen suçların sorumlularının ortaya çıkarılmasına olanak yaratmamışlardır.
Doğuş Derya arkadaşımız bu gerçeklere parmak basmış ve yürekli bir duruş sergilemiştir. Devrimci Komünist Birlik olarak bizler onun bu duruşunu desteklemekte, ona karşı yapılan faşizan saldırıları en sert şekilde kınamakta ve dayanışmamızı sunmaktayız. Ve belirtmek istiyoruz ki; ülkemizin karanlık geçmişinde insanlık suçu işleyenlerden hesap sormayan, ülkemizin her iki yarısındaki gelmiş geçmiş her bir hükümet, bu suçların üstünün örtülmesine katkı koymakta ve günün sonunda onlarla suç ortaklığı  yapmaktadır.
Bu özellikle Doğuş Derya arkadaşımızın mensubu olduğu CTP ve geçmişte her iki tarafta da CTP gibi hükümetlerde yer alan tüm diğer “barış yanlısı” partiler için çok daha geçerli bir durumdur.
Ülkemizde gerçek bir barış inşa etmek için; Kıbrıs halkını bölen ve bir birine kırdırtarak, aralarına düşmanlık tohumları yerleştirenleri ortaya çıkarmak ve halkımıza karşı bu suçları işleyerek ülkemizin emperyalist işgaline ortak olanlardan hesap sormak zorundayız.
Bu insanlık suçlarını işleyenlerin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli olan adımların atılması yönünde Doğuş Derya arkadaşımızın yapacağı her bir olumlu harekete desteğimiz tamdır. Onun bu yöndeki girişimlerini desteklemeyen ya da karşı çıkanlar karşısında da hep birlikte Doğuş Derya ile omuz omuza sonuna kadar kavga vermeye hazırız.
Açık birer insanlık suçu olan tüm savaş suçları ortaya çıkarılsın!
İnsanlık suçu işleyen her bir kişi yargılansın ve Kıbrıs halkına hesap versin!

Devrimci Komünist Birlik (a)
Yusuf ALKIM (DKB Sözcüsü)

--------------------------------------------

HASDER: DOĞUŞ DERYA YALNIZ DEĞİLDİR.

HASDER olarak CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’ya karşı başlatılan  cinsiyet temelli  faşizan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bütçe görüşmeleri esnasında söz alarak yarım asırdan beri ülkemizde yaşanan acıları etnik köken ayırımı yapmaksızın dile getiren ve  konuşmasıyla tüm Kıbrıslı savaş  mağdurlarını kucaklayan Doğuş Derya, bu tavrıyla yine birçok ezberi bozmuştur. Bağımsız olamayan bir ülkede  ,  göstermelik bir mecliste dahi , söylenebilecek sözler sergilenebilecek doğru tavırlar olduğunu bir kez daha bizlere gösteren Derya bu tavrıyla tüm Kıbrıslıların yüreğine su serpmiş , kadının siyasette nasıl etkin ve sözsahibi olabileceğini göstermiştir.

Demokrasiyi içselleştirememiş , dünü ve bugünü ırkçı  perspektifle değerlendiren kişilerin Doğuşun humanist yaklaşımlarını kavrayabilmesini , insanca düşünmelerini  beklemiyoruz;  bu kişilerin cinsiyet üzerinden başlattığı iğrenç taciz olaylarını kınıyor ,  barış ve  demokrasi  için mücadele eden bütün kuruluşları Doğuş Derya’ya sahip çıkmaya ve bu faşizan grup ve kişileri lanetlemeye davet ediyoruz.

Bu haber toplam 2795 defa okunmuştur