1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tepkiler sürüyor
Tepkiler sürüyor

Tepkiler sürüyor

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, önceki gece konferans vermek için gittiği Limasol’da uğradığı saldırıya tepkiler sürüyor.

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, önceki gece konferans vermek için gittiği Limasol’da uğradığı saldırıya tepkiler sürüyor.


TABİPLER BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu da, Talat’a saldırıyı esefle kınadı ve Talat ile orada bulunan tüm barışseverlere geçmiş olsun dileği iletti.

Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim açıklamasında, Kıbrıs’ta çözüm ve barış sürecinin sürdüğü bu günlerde; adada huzur ve çocukları için güvenli bir gelecek isteyen Kıbrıslıların, Limasol’da 2. Cumhurbaşkanı Talat’a yapılan çirkin saldırıyı dehşetle öğrendiklerini belirterek, “Faşist bir grubun yaptığı bu saldırıyı tüylerimiz diken diken bu adanın kanlı geçmişini hatırlayarak izledik” dedi.

Besim, Kıbrıs’ta çözüm umutlarının yeşerdiği bu dönemde adada barışa inanan her bireyin, örgütün ve siyasi iradenin; bu konuya daha çok kafa yorması gerektiğini belirterek, bu tür radikal gruplara söz hakkı tanımadan, iki toplum arasında daha çok diyaloğun geliştirilmesi gerektiği inancını ifade etti.

Besim açıklamasında, “Unutmayalım ki şimdi bir çözüm olsa da, gerçek ve kalıcı barışı bu adada yaşayan toplumlar ve onların birbirleri arasında gelişecek olan sevgi ve saygı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

BASS: “YEŞEREN UMUTLARA YAPILAN BİR SALDIRI”

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin ise mesajında, “Adamızda çözüm rüzgarlarının estiği bugünlerde 2. Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat’a Limasol’da yapılan saldırıyı, yeşeren umutlara yapılan bir saldırı olarak görmekteyiz” dedi ve Talat’ın korunmasındaki güvenlik zafiyetini kabul edilemez bulduklarını belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur