1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali
Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali

Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali

Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali

A+A-

Ali Yüksek

  İlkbahar aylarının gelişi ile birlikte nihayet geleneksel ve yöresel köy festivalleri de başlamış oldu. 22 Mart 15 Pazar günü, mevsimin ilk festivallerinden olan Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali için her zaman olduğu gibi ikiteker sevdalıları olarak bizler de etkinliğe renk katmak amacıyla demiratlarımızın homurtuları arasında yola koyulduk.
   Bu tür festivallere ilginin her yıl katlanarak arttığını, demiratlarımızı park edecek yer bulmakta biraz zorlandığımızda gözlemlemiş olduk. Festivalin amacı olan Medoş Lalesi’ne ilgi ve bununla birlikte koruma isteği de günden güne artış gösteriyor.

ŞEFTALİLERİN KOKUSU

Folklor, dans ve çeşitli grupların gösterileri ile devam eden Festivalde, organik olarak hazırlanmış yiyecek ve içeceklerin yanısıra kültürel el sanatları ile hazırlanmış ürünleri de görmek mümkündü…
   Şeftali kebabının bir kilometre uzaktan yürek hoplatan kokusu yoldan geçenleri Festivale çekerken, bir taraftan müzikli dans gösterileri izleyicilerin neşeli anlar yaşamasına vesile oldu. Özgür Demirat şövalyeleri motosiklet grubu olarak, festivalde verdiğimiz kahve molasında birçok arkadaşımızla karşılaşıp sohbet etme imkanı bulduk.

FARKLI GÜZERGÂH

   Akşam üzeri dönüşü biraz farklı bir güzergâh izlemek amacıyla Sadrazamköy ve Kayalar köyünden geçerek Apo’nun yeri olan Horse-Shoe’da verdiğimiz yemek molası ile günü noktalamış olduk.
Farklı yöresel ve geleneksel köy etkinliklerinde buluşmak dileğiyle...
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 204. Sayısı

Adres Kıbrıs 204. Sayısı