1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Teneke Çocuk Projesi” Mağusa’da
“Teneke Çocuk Projesi” Mağusa’da

“Teneke Çocuk Projesi” Mağusa’da

Mağusa Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi olarak Yeşil Barış Hareketi’nin başlattığı “Teneke Çocuk Projesi”ne destek vererek Mağusa’daki alüminyum kutuların geri dönüşümü ve hasta çocuklara katkı sağlanması için çalışma başlattı.

A+A-

Mağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında alüminyum teneke kutular geri dönüştürülerek, hem maddi kayıplar önlenecek, hem de hastanelerimizdeki çocuk bölümlerine cihaz ve donanım alınmasına katkı yapılacak.

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir dün belediyede düzenlenen basın toplantısında projenin ayrıntılarını açıkladı. Doğan Sahir, projeye destek veren Mağusa Belediye Başkanı Arter ile kurum ve kuruluşlara sertifika verdi.

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yeşil Barış Hareketi’nin başlattığı Teneke Çocuk Projesi’ne destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Arter, Yeşil Barış Hareketi’nin en eski sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu ve diğer çevre konularında da istişare ettikleri bir örgüt olduğunu ifade etti.

Katı atık yönetiminde atıkların toplanması ve bertaraf edilmesinin önemli olduğunu kaydeden Arter, meşrubat kutuları gibi maddi değeri olan atıkların toplanarak ekonomik olarak değerlendirilmesinin ve sosyal sorumluluk olarak çocuklara katkı yapılacak olmasının anlamlı olduğunu söyledi. Arter, halkı, kurulacak istasyonları kullanmaya çağırdı.

Projenin devamının gelmesi ve daha başka geri dönüşüm projelerinin de geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Arter, hem Yeşil Barış Hareketi’ne, hem de Her Daim Dostlar Grubu’na katkıları için teşekkür etti.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de konuşmasında, alüminyum kutulardan başlayarak geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Alüminyum kutular toplanırken çevre eğitiminin de sağlanacağını kaydeden Sahir, projenin sonunda elde edilecek gelirin hastanelerdeki çocuk bölümlerinin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.Sahir, Mağusa Belediyesi’ne projeye destek verdiği için teşekkür etti. TAK

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur