1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Temiz İş Büfe”ye girdikleri iddia ediliyor…
“Temiz İş Büfe”ye girdikleri iddia ediliyor…

“Temiz İş Büfe”ye girdikleri iddia ediliyor…

Mağusa’da faaliyet gösteren “Temiz İş Büfe” isimli iş yerine girerek toplam 4 bin TL para sirkat ettiği iddia edilen zanlı M.K ile suç ortakları olduğu iddia edilen F.Ö ile N.P dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

 

Mağusa’da faaliyet gösteren “Temiz İş Büfe” isimli iş yerinden ve konu iş yerinin işletmecisi olan Ahmet Sayılgan’a ait araçtan içerisinden toplam 2 adet para kasasını sirkat etmekle suçlanan zanlı M.K ile suç ortakları olduğu iddia edilen F.Ö ve N.P dün mahkemeye çıkarıldı. “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı M.K’nin tutukluluk süresi 7 gün uzatılırken, zanlı F.Ö ile N.P aleyhine ise 1 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Zanlı M.K, görüntü almak isteyen basın mensuplarını görünce basın mensuplarına saldırmak için polisin elinden kaçmaya çalıştı.

Polis, zanlı makul güç kullanarak mahkeme hücrelerine yerleştirebildi.

4 bin TL çalındı…

Meselenin tahkikat memuru,  7-8 Ocak 2019 tarihleri arasında Mağusa’da faaliyet gösteren ve Ahmet Sayılgan’ın sorumluluğunda bulunan “Temiz İş Büfe” isimli iş yerinin alüminyum kapısının asma kilidini hasara uğratıp açarak içeriye giren meçhul şahısların iş yeri içerisinde bulunan küçük çelik para kasasını ve içerisindeki 2 bin 500 TL nakit parayı sirkat ettiklerini açıkladı.

Tahkikat memuru, ayni gün “Temiz İş Büfe” isimli iş yerinin arka kısmında bulunan araç park yerinde Ahmet Sayılgan’a ait aracın kilitsiz vaziyette bulunan kapısını açan meçhul şahısların bagaj kısmında bulunan küçük para kasasını ve içerisindeki Bin 500 TL’yi de alarak sirkat ettiklerini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak bölgede bulunan kamera kayıtlarından yapılan incelemede zanlı M.K’nin şüpheli olarak tespit edildiğini belirten tahkikat memuru, zanlının 16 Ocak 2019 tarihinde tutuklanıp ayni gün mahkeme huzuruna çıkarıldığını ve aleyhinde 2 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı.

Tahkikat memuru, bu 2 günlük tutukluluk süresi içerisinde zanlının evinde ve kullanımında bulunan kiralık araçta arama yapıldığını ancak mesele ile ilgili herhangi bir emarenin tespit edilmediğini söyledi. 

Zanlı M.K, olay günü Kıbrıs’ın güneyinde olduğunu iddia etti ama kuzeyde olduğu tespit edildi…

Meselenin tahkikat memuru, zanlı M.K’nin 17 Ocak 2019 tarihide bir gönüllü ifade vererek, yılbaşı gecesi yasa dışı yollardan Kıbrıs’ın güneyine geçtiğini ve 9 Ocak 2019 tarihinde tekrardan yasa dışı yollardan kuzeye geldiğini yani olay günü kuzeyde olmadığını belirttiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak zanlının tasarrufunda bulunan kiralık aracın şirketinin ziyaret edildiğini ifade eden tahkikat memuru, yapılan araştırmada zanlının konu iş yerinden 27 Aralık 2018 tarihinden beri 3 farklı araç kiraladığının, olay günü olan 7 Ocak 2019 tarihinde ise öğlen saatlerinde ZMA 724 plakalı bir araç kiraladığı, dolayısıyla zanlının olay günü KKTC’de olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru, konu araçta araç takip sistemi olduğunun öğrenilmesi üzerine konu aracın olay günü haritasının alındığını söyledi.

Aracın seyir haritasından yapılan araştırmada zanlı M.K’nin konu araçla, iş yeri bölge kameralarında tespit edilen saatlerde Temiz İş Büfeye yürüyüş mesafesinde olan Çamlık Bölgesine geldiğini belirten tahkikat memuru, zanlı ile birlikte 1 kişinin araçtan inerek sirkat suçunu işledikten sonra ellerinde iş yerine ait kasa ile Çamlık Bölgesine yürüyerek konu araçla olay yerinden kaçtıklarının tespit edildiğini belirtti.  Tahkikat memuru, yine olay sonrası konu aracın seyir haritasından Mallıdağ bölgesinde Mersinlik piknik bölgesine gittiklerinin tespit edildiğini söyleyerek, konu yerde bir arama geçekleştirildiğini belirtti. Mersinlik Piknik Alanında yapılan aramada Temiz İş Büfeden ve araçtan sirkat edilen her 2 kasanın da atılı vaziyette bulunduğunu belirten tahkikat memuru, kasaların emare alındığını, sirkat edilen 4 bin TL’nin ise arandığını açıkladı.

Tahkikat memuru, zanlı hakkında yürütülen tahkikatın devam ettiğini ifade ederek, zanlı M.K’nin 7 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Suç ortakları olduğu iddia edilen zanlılar da mahkemeye çıkarıldı…

Sabah saatlerinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı M.K’nin suç ortağı olduğu iddia edilen F.Ö ile N.P de tutuklanarak dün öğlen saatlerinde mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı F.Ö ile N.P aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi talep edildi.

M.K 7 gün, suç ortakları 1’er gün…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı M.K tahkikat maksatları bakımından 7 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verirken, zanlı F.Ö  ile N.P’nin ise 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 3190 defa okunmuştur
Etiketler : , ,