1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Temiz bir Lefke için el ele” kampanyası
‘Temiz bir Lefke için el ele” kampanyası

‘Temiz bir Lefke için el ele” kampanyası

LAÜ öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gemikonağı ve Yedidalga sahil şeridinde temizlik kampanyası gerçekleştirdi...

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri “Temiz Bir Lefke İçin El Ele” sloganı ile sosyal sorumluluk projesi başlattı. Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Anıl Sayılır’ın önderliğinde başlatılan kampanya çerçevesinde öğrenciler 6 hafta boyunca, LAÜ yolu, Gemikonağı, Cengiz Topel Anıtı ile Soli Harabeleri’ne kadar olan sahil şeridinde temizlik kampanyası gerçekleştirdi.

Sayılır, öğrenciler tarafından titizlikle toplanan pet şişeler, naylon torbalar, teneke kutular, plastik, ilaç malzemeleri vb. atıkların ayrıştırılarak poşetlendiğini ve sonrasında Lefke Belediyesi ekiplerine teslim edildiğini söyledi. Sayılır, kampanya kapsamında görevli öğrencilerin çevre bilincini uyandırmak ve halkın çevreye karşı duyarlılığını artırmak, çevre ile ilgili düşüncelerini üniversite aracılığı ile Lefke Belediyesi’ne iletmek amacı ile anket çalışması yaptıklarını ve sonuçlarını Lefke Belediyesi’ne ilettiklerini dile getirdi.
Sayılır, her yıl bölge ve bölge dışında “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük ettiklerini ve Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi olarak  öğrencilerin toplumsal sorunlar ile ilgili farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını belirtti.
Kampanya sonucunda LAÜ öğrencilerin örnek davranışları bölge halkı tarafından ilgi ve taktir ile karşılandı.

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur