1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminata bağlandılar…
Teminata bağlandılar…

Teminata bağlandılar…

Mağusa’da Etnografik nitelikli eser olan tabanca, barut ve 2 adet kamayı satmak isterken suçüstü yakalanan Polis Memuru zanlı O.V, D.Y ve A.Y dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Organize Şube ekipleri tarafından Mağusa’da düzenlenen operasyon sonucunda Etnografik eser niteliğinde olan 1 adet tabanca, barut ve 2 adet kamayı satmak isterken suçüstü yakalanan Polis Memuru zanlı O.V, nişanlısı D.Y ve kaynı A.Y dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz kama taşıma” suçlamalarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlılar teminat şartlarını yerine getiremedikleri için 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.

Polis Memuru zanlı O.V’nin evinde canlı mermi de bulundu…

Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlıların bir polis ekibince 4 Ağustos tarihinde saat 01:30 raddelerinde St. Barnabas çemberinin karşısında Salamis ormanını çevreleyen tel örgülerin yanında şüpheli olarak görülen FV 590 plakalı araçta tespit edildiğini belirtti.

Seven, konu araçta polis ekibi tarafından yapılan aramada 1 adet Etnografik eser niteliğinde olan tahta saplı çift namlu ağızdan dolma çift horozlu tabanca, 2 ayrı kılıf içerisinde 2 adet kama, bir miktar barut ve bir miktar saçma bulunduğunu açıkladı.

Zanlıların 4 Ağustos tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan Seven, bu süre içerisinde zanlıların evinde arama yapıldığını söyledi. Seven, yapılan aramada zanlı O.V.’nin Yeni Erenköy’deki evinde 9 mm çapında toplam 85 adet canlı mermi, 7.65 mm çapında 4 adet canlı mermi ve henüz hangi tabancaya ait olduğu tespit edilemeyen 1 adet canlı mermi bulunduğunu açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Seven, her 3 zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Cezaevine gittiler…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlıların haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur
Etiketler :