1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminata bağlandılar…
Teminata bağlandılar…

Teminata bağlandılar…

Mağusa’da 4 gr 577 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu alışverişi yapan zanlı H.Ç ile H.C dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 4 gr 577 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu alışverişi yapan zanlılar almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Tahkikat tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 9 Ocak tarihinde zanlı H.Ç’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti. Zanlının  ayni gün tespit edildiğini belirten Özdesoy, zanlı  üzerinde yapılan aramada toplam 4 gr 577 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak zanlıdan  yapılan soruşturmada konu maddeleri zanlı H.C’dan aldığının öğrenildiğini belirten Özdesoy, zanlı H.C’nın da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı H.Ç ile H.C’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1209 defa okunmuştur