1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminata bağlandılar
Teminata bağlandılar

Teminata bağlandılar

Güney Kıbrıs’tan 2 motosiklet ve 1 araba çalarak KKTC’ye getirdikleri iddia edilen H.A ile A.A, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçen ve oradan 2 motosiklet ile 1 araba sirkat edip KKTC’ye getirdikleri iddia edilen zanlı H.A ile A.A, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
“Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etme”, “Sirkat”, “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “Gümrüksüz mal ithali” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Emin Özbilen, zanlıların 23 Eylül tarihinde özetle “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etme”, “Sirkat”, “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “Gümrüksüz mal ithali” suçlarını işlediklerini anımsattı.
Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özbilen, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 40’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur