1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Temeller Başbakansız atıldı
Temeller Başbakansız atıldı

Temeller Başbakansız atıldı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni Ercan Havaalanı’nın temel atma töreni için Kuzey Kıbrıs'a geldi

A+A-

İşletme hakları özelleştirilen Ercan Havalimanı’ndaki yeni yatırımların temeli bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla saat 11.00’de başlayan törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, bazı milletvekilleri, konuk heyet, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ yetkilileri ile diğer üst düzey yetkiler katıldı.

Törende sırasıyla; Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından binanın temelleri atıldı.

PROJE…

Projeyle 157 bin metre karelik kapalı alan oluşturulacak, 8 körük ile 18 açık uçak park yeri hizmete girecek.

Yıllık 10 milyon yolcu kapasitesine ulaşılması hedeflenen projeyle, eski pistin uzunluğu 3.2 km’ye çıkarılacak ve yeni bir pist yapımı daha gerçekleştirilecek.

Proje dahilinde bin beş yüz araçlık kapalı ve bin beş yüz araçlık açık park yerlerinin yanı sıra, CIP ve VIP de yeni terminal içinde yer alacak.

Yeni terminalde ayrıca yeni hizmet binaları da yapılarak, yaklaşık 2 bin 500 insana yeni istihdam olanağı sağlanacak.

Projenin 48 ayda tamamlanması öngörülürken, yaklaşık 220 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirilecek.

(tak)

(tak)

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur