1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Telekomünikasyon Dairesi’ne ilgim daha fazla olacak’
‘Telekomünikasyon Dairesi’ne ilgim daha fazla olacak’

‘Telekomünikasyon Dairesi’ne ilgim daha fazla olacak’

Taçoy, bütün telefon operatörlerinin bakanı olduğunu ancak hem bütçesini hem idaresini kontrol eden bir bakan olarak Telekomünikasyon Dairesi’ne ilgisinin diğer operatörlerden daha fazla olacağını kaydetti

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Yönetim Kurulu’nu kabul ederek görüştü.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ziyarette yaptığı konuşmada, bakanlığının en önemli konularından birinin telekomünikasyonun geldiği durum ve gideceği yer olduğunu ifade etti.

Bakan Taçoy, iletişim teknolojisinin geliştiği bir çağda yapılması gereken birçok şey olduğunu,   2009-2010 yılları arasında bakanlık yaptığı dönemde

Tel-Sen ile  Telekomünikasyon Dairesi’nin geleceğine ilişkin birçok mesai yaptıklarını anlattı.

Taçoy: “Başlatılan  çalışmalar yarım kaldı”

Taçoy, o günden bugüne Telekomünikasyon Dairesi’nin sadece çeşitliliğinin arttığını belirtti.

Geçmişte başlatılan  çalışmaların tam anlamıyla tamamlanmadığını ve yarım kaldığını kaydeden Taçoy, “Bunların tümünün  bütünleştirilerek hem halkımıza hizmet hem de sizin vermiş olduğunuz hizmetin hakkını verebilmek için gayret içerisine gireceğiz” dedi.

Bütün telefon operatörlerinin bakanı olduğunu söyleyen Taçoy,  hem bütçesini  hem idaresini kontrol eden bir bakan olarak Telekomünikasyon Dairesi’ne ilgisinin diğer operatörlerden daha fazla olacağını söyledi.

Bakan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’ne ilişkin duruşunun ne olduğunun  Tel-Sen yetkilileri tarafından iyi bilindiğini vurgulayarak, amaç doğrultusunda sendika ile işbirliğine gitme arzusu içinde olduğunu kaydetti.

Taçoy, amaçlarının  Telekomünikasyon Dairesi çalışanının garantiyi hissedeceği ve haklarını kaybetmeyeceği bir zemini yaşatmak olduğunu söyledi.
Performans değerlendirmesi konusundaki olumsuzluğu gündeme getirdiği için sendikaya teşekkür eden Taçoy, Bakanlık olarak gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

Soysan:  “GSM lisans anlaşmalarının ardından, Daire liberalleşme sürecini tamamlandı”

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan ise, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Telekomünikasyon Dairesi’nde yetkili sendika olarak toplumsal kazanımların ve toplumsal değerlerin korunması için her zaman mücadele verdiklerini ifade etti.

Soysan, GSM lisans anlaşmaları yapıldıktan sonra neredeyse Telekomünikasyon Dairesi’nde liberalleşme sürecinin tamamlandığını belirterek, böylece devletin verdiği hizmet sektörlerinin büyük bir bacağının da liberalleştiğini anlattı.

Soysan, Tel-Sen olarak arzularının ve mücadelelerinin Telekomünikasyon Dairesi’nin kamu hizmet sektörü içerisinde layık olduğu  yeri alması olduğunu belirtti.

Soysan, bu bağlamda ziyarette Telekomünikasyon Dairesi’ndeki sorunları ve düşüncelerini aktaracaklarını kaydetti.
Soysan, ülkedeki tüm vatandaşların sosyal devlet anlayışı çerçevesinde  ucuz ve kaliteli iletişim hizmeti almasını istediklerini, bunun için her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

(TAK)

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur