1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Telefon yazışmaları tutuklattı
Telefon yazışmaları tutuklattı

Telefon yazışmaları tutuklattı

Beyarmudu köyünden 2 kişiyi yasal olmayan yollardan Kıbrıs’ın güneyine geçirdiği iddiası ile tutuklanan İtfaiye memuru H.K. Askeri Mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Devrim DEMİR

Kıbrıs’ın güneyinde kiralık araçları çalıp kuzeye geçirilerek parçalanması olayı ile ilgili derinleştirilen polis soruşturmasında,  telefon yazışmalarında tespit edilen itfaiye memuru H.K., aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlı H.K., olayla bağlantılı iki kişiyi yasal olmayan yollardan Kıbrıs’ın güneyine geçirdiği tespit edilirken, incelenen telefon dökümlerinde ilgili şahıslarla watsapp üzerinden yazışmaları ortaya çıktı.

Aleyhine getirilen “Yetkili makamlardan izinsiz KKTC topraklarından ayrılmak” ve “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlarını kabul etmeyen zanlı, bugün Askeri Mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Savcı Doğa Tokay hazır bulundu.

Kamera görüntüleri ve yazışmalar bulundu

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlı H.K.’nin  “Yetkili makamlardan izinsiz KKTC topraklarından ayrılmak” ve “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Löğmen Yücetürk, 11 Haziran tarihinde”Çalmak niyeti ile tehditle mal kaçırma” ve “Telefonda tacizlik” suçlarından tutuklanan M.A.’nın incelenen telefon kayıtlarında itfaiye memuru H.K., ile yazışmalarını tespit ettiklerini söyledi.

Yücetürk, M.A.’dan yapılan sorgulamada zanlı H.K.,’nin M.A., ile S.G.M.’yi 5 ve 8 Haziran tarihleri arasında Beyramudu köyünden yasal olmayan yollardan Kıbrıs’ın güneyine geçirdiğini ve geri kuzeye aynı şekilde geçtiklerini itiraf ettiğini kaydetti.

Yapılan itirafın ardından zanlı H.K.’nin aracına el konulduğunu kaydeden Yücetürk, M.A., ve S.G.M.ye Mağusa Polis Müdürlüğü’nde tutulan emare aracı gösterdiklerini ve H.K.’ye ait emare araçla Kıbrıs’ın güneyine geçtiklerini itiraf ettiklerini belirtti.

Beyarmudu bölgesinde incelenen kamera görüntülerinde, zanlı H.K.’yi  5 ve 8 Haziran tarihleri arasında söz konusu şahısları aracı ile güneye yasa dışı yollardan götürdüğünü tespit ettiklerini ifade etti.

 

Suçlamaları kabul etmedi

Zanlı H.K., aleyhinde iki ayrı dava getirildiğini, zanlının aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmediğini kaydeden Yücetürk, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve Geçitkale İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirtti.

Polis, zanlının davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Temay Sağer, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 10 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 100 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine karar verdi.

Teminat şartlarını yerine getiren zanlı H.K., yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5346 defa okunmuştur