1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Telefon hatları mahkemede…
Telefon hatları mahkemede…

Telefon hatları mahkemede…

3 MİLYON TL’LİK SOYGUN

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili tanıklar dinlenmeye devam ediyor.
Merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan tek sanık B.Ç dün yeniden Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Davanın dünkü celsesinde İddia makamı, davanın ispatı için mahkemeye Kuzey Kıbrıs Turkcell’de yetkili Ö.B’yi tanık olarak dinletti. Tanık Ö.B, soygun olayında kullanıldığı iddia edilen bazı telefon hatlarını mahkemeyedelil olarak sundu. Mahkeme, soygun davası duruşmasına devam etmek duruşmayı 19 Şubat Perşembe gününe tehir etti.

Telefon hatları sunuldu
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen dünkü oturumda, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığı temsilen Avukat Menteş mahkemede hazır bulundu. İddia Makamı duruşma maksatları bakımından dün 1 tanık daha Mahkemeye dinletti.  Savcı Özçınar’ın dünkü tanığı KKTCELL şirketinde yetkili Ö.B oldu. Tanık, mahkemede verdiği şahadetinde soygun olayında kullanıldığı iddia edilen bazı telefon hatlarını toplam 8 emare olarak mahkemeye sundu. Bu telefon hatlarının soygun tarihinden önce ve sonra hangi saatlerde kaç kez kullanıldığını iddia makamının yönlendirmesi sonucu mahkemeye anlatan Ö.B, daha sonra da sanık avukatı Menteş Aziz’in sorularını yanıtladı.

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur