1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tel-Sen “tekelleşmeye karşı” eylem başlatıyor
Tel-Sen “tekelleşmeye karşı” eylem başlatıyor

Tel-Sen “tekelleşmeye karşı” eylem başlatıyor

Tel-Sen, telekomünikasyon alanında tekelleşmeye karşı planladığı yeni eylemlerine bugün başlıyor.

A+A-

 

Tel-Sen, telekomünikasyon alanında tekelleşmeye karşı planladığı yeni eylemlerine bugün başlıyor.
Tel-Sen Yönetim Kurulu eylemlerinin ilkini, bugün saat 10:00’da KKTURKCELL Genel Müdürlüğü’ne siyah çelenk koyarak gerçekleştirecek.
Sendika Başkanı Tamay Soysan, yaptığı yazılı açıklamada, Tel-Sen’in, “ülkenin haberleşmesinde yanlış adımların atılmaya çalışıldığına dikkat çekmek konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve tekelleşmeye çalışanlar ile tekelleşmenin önünü açmaya çalışanları kınamak, en önemlisi müsaade etmemek” adına eylem kararı aldığını kaydetti. Soysan, özetle şunları kaydetti:
“Tel-Sen Yönetim Kurulu KKTURKCELL’e fiber optik kablo hattı çekme izni verilmesinin yanlışlarını defalarca belirtmiş ve gerekli makamları kamuoyu önünde uyarmıştır. Ancak hükümetin her ne hikmetse sanki KKTURKCELL’e imtiyaz tanıma zorunluluğu varmış gibi davranması oldukça manidar bulan sendikamız buna engel olmak için tüm yasal haklarını kullanarak her defasında dozunu artıracağımız bir dizi eylem düzenleyecektir.
Bizim sorunumuz KKTURKCELL’e değil bizim sorunumuz KKTURKCELL’in Telekomünikasyon Dairesinin verdiği hizmetlere göz dikmesi ile ilgilidir. Bizim sorunumuz KKTURKCELL’in, Telekomünikasyon Dairesini ortadan kaldıracak taleplerde bulunması ile ilgilidir. Bizim sorunumuz haberleşmede tekelleşmenin önünü açacak uygulamaların hayata geçirilmeye çalışılması ile ilgilidir.
Sendikamız, dünyadaki en ileri teknolojilerin ülkemize taşınmasına karşı hiç değildir. Sektör içerisinde yer alan her operatör bunu yasaların kendisine tanıdığı haklar doğrultusunda yapabilmelidir. Çağdaş teknolojiyi ülkeye getirmek gayrı yasal değildir ancak sektörün bir başka elemanının verdiği hizmete göz dikmek piyasanın büyük kısmını elinde tutmasına rağmen tabiri caizse açgözlülük yapmak, o hizmeti da ben vereyim onu da uhdeme alayım demek ticari zeka olabilir ama bu hizmetlerin bir süreliğine yasalarca korunduğunu bilerek bunu yapmak ne yasaldır ne de etiktir.”

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur