1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tel-Sen: “CAS çalışanları yalnız değildir”
Tel-Sen: “CAS çalışanları yalnız değildir”

Tel-Sen: “CAS çalışanları yalnız değildir”

Tel-Sen, CAS çalışanlarının yalnız olmadığını belirterek, verdikleri mücadelede CAS çalışanlarının yanında olacaklarını vurguladı.

A+A-

 

Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), CAS çalışanlarının yalnız olmadığını belirterek, verdikleri mücadelede CAS çalışanlarının yanında olacaklarını vurguladı.

Tel-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, Tel-Sen’in, Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili verdiği mücadelenin aynı paralelde olduğu belirtildi.

“Bizlerle birlikte meydanlarda özelleştirmeye karşı mücadele veren, özerklik yasa tasarısını meclise bizlerle birlikte sunanların çalışana ve toplumsal varlıkların yok edilmesine karşı kayıtsız kalmaları görmez-duymazı oynamaları bizleri derinden üzmektedir” ifadelerine yer verilen açıklamada, Tel-Sen’in hükümetin işten durdurmada izleyeceği yolun takipçisi olacağı kaydedildi.

Açıklamada, CAS’ın kapatılması ve “169 çalışanın açlığa mahkum edilmesinin” özelleştirme politikasının bir ürünü olduğu ve tekelleşmenin önünü açtığı savunularak, “İşten atılarak acıları üzerine yaratılan tekeller yanında açlığa terk edilen 169 CAS çalışanına yapılanları şiddetle reddeder buna vesile olanları kınar, mücadelelerinde CAS çalışanlarının yanında olduğumuzu belirtiriz” denildi.

Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmemesi, idari ve mali özerkliğe kavuşturulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, aksi takdirde yüzlerce Telekomünikasyon Dairesi çalışanın da işsiz kalmakla karşı kalacağı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çalışanların yanında yer almayan kararın karşısında olacak direnecek ve CAS çalışanları ile birlikte sokaklara döküleceğiz.”

(tak)

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur