1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teknik kurul sendikaların taleplerini karşılamadı
Teknik kurul sendikaların taleplerini karşılamadı

Teknik kurul sendikaların taleplerini karşılamadı

Kamu-Sen ve KTAMS, Perşembe günü İçişleri Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirileceğini duyurdu.

A+A-

Kamu-Sen ve KTAMS, “Merkezi Cezaevi Yasa Tasarısı” ile ilgili teknik kurulda “Vardiya Ödeneği” ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi maddesinin ret edildiği gerekçesiyle Perşembe günü İçişleri Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirileceğini duyurdu.

Konu ile ilgili basın açıklaması şöyle:

"Merkezi Cezaevinde daha çağdaş bir hizmet vermeye yönelik olarak, üzerinde yıllardır tartışılıp çalışılan, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, aynı zamanda Teknik Kurula başkanlıkta eden müsteşarın tavır değiştirmesi sonucu çıkmaza girmiştir.

Daha önce hem fikir olunarak tasarıya konulan, vardiya çalışanlara yönelik “Vardiya Ödeneği” ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi maddesi, “Red” edilmiştir.

“Kamu Sağlık Çalışanları Yasası” altında vardiya çalışanlar, Devlet İşçileri (Toplu İş Sözleşmesi ile) ve 47/2010 Sayılı Yasa tahtında vardiya ve/veya düzensiz çalışanlar bu hakkı yaptığımız mücadeleler sonucu almışlardır.

Şimdi ise, Cezaevi gibi çok zor ve stresli bir meslekte olanlara; “size vardiya tahsisatı verilirse bu diğer çalışanlara emsal teşkil eder” yaklaşımı samimi değildir.

Yasa Tasarısı ile gelinen son durumu Cezaevinde çalışan üyeleriyle bugün bir toplantı yaparak paylaşan KAMU-SEN ve KTAMS, çalışanlarının aldığı kararla; 4 Eylül Perşembe günü İçişleri Bakanlığında 09.30’da gerçekleştirilecek Teknik Kurul toplantısında tüm üyelerinin üniformalı olarak katılacağı bir eylem gerçekleştirilecektir.

Eylem, İçişleri Bakanlığı önünde 09.00’da başlayacak ve Teknik Kuruldan çıkacak sonuca göre de şekillenerek süresi belirlenecektir."

 

 

Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur