1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Teknik komiteleri dondurma talimatı yok"
"Teknik komiteleri dondurma talimatı yok"

"Teknik komiteleri dondurma talimatı yok"

Papadopoulos,hükümetin iki toplumlu teknik komitelerin eş başkanlarına, çalışmaların dondurulması ya da sona erdirilmesi talimatı vermediğini söyledi.

A+A-

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcü Yardımcısı Victoras Papadopoulos, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) yaptığı açıklamada, hükümetin iki toplumlu teknik komitelerin eş başkanlarına, çalışmaların dondurulması ya da sona erdirilmesi talimatı vermediğini söyledi.

 Komitelerin çalışmalarının hükümetin talimatıyla dondurulduğuna ilişkin basında çıkan haberleri yorumlaması istenen Papadopoulos, bu tür iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtti, “Hükümet tarafından, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması çabalarını desteklemeye ve yardımcı olmaya çalışan iki toplumlu teknik komitelerin çalışmalarının dondurulması veya sona erdirilmesi için talimat verilmemiştir” dedi.

 Bu arada güvenilir kaynakların KHA’na verdiği bilgiye göre, Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis’in ofisinin, Kıbrıslı Rum eş başkanlarına, bir çözümün yerini alabilecek bir süreç içerisinde Komitelerin çalışmasını önlememek için yeni girişimler yapmadan önce ofisle koordinasyona geçmeleri çağrısı yaptı.

 Aynı kaynak şöyle devam etti:

 “Teknik Komiteler müzakerecinin denetimindedir. Çalışmalarına normal olarak devam eden Kültürel Mirası Koruma Komitesi gibi komiteler vardır.”

 “Geçiş noktalarını açma komitesi ve Kriz Yönetimi Komitesi gibi faaliyetlerini planlamış başka komiteler olduğu gibi, hali hazırda aktif olmayan başka komiteler de vardır.”

 “Komitelerin Kıbrıslı Rum eş başkanlarına son olarak gönderilen iletide, Temmuz başında Crans Montana’da yapılan Kıbrıs Konferansı sonuç vermediğinden ve şimdiki safhanın önemli olduğundan dolayı müzakereci ve Teknik komitelerin koordinatörü tarafından Teknik komiteleri faaliyetleri ve toplantıları konusunda beklemede kalmaları istendi.”

 “Herkesin bu aşamada sağduyusunu koruması gerektiğini ifade edildi ve şimdiki aşamada daha fazla girişim üstlenilmesinden kaçınılması talep edildi.”

 

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler