1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Teknik hata’yargıya taşınıyor
‘Teknik hata’yargıya taşınıyor

‘Teknik hata’yargıya taşınıyor

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından 10 dakika içinde iki farklı sınav sonucu açıklanmasının yankıları dün de sürdü, bakanlık önünde toplanan veliler, hatalı açıklamayı yargıya taşıyor

A+A-

Fehime ALASYA

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi sınav sonuçlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Bakanlık sitesi tarafından ilk etapta yapılan hatalı açıklama, birçok velinin ayaklanmasına neden olurken, yaşananların etkisi dün de sürdü.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde sabahın erken saatlerinde toplanan bazı veliler, örgütlenip avukat aracılığı ile ara emri almakta kararlı olduklarını ifade ederek, "Bu olayı ifşa etmek için her şeyi yapacağız" dedi.

İlk liste ve ikinci listeyi de elinde tutan veliler, yaptıkları hesaplamaların içinden çıkamadığını anlatarak, yaşananlara halen daha bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Örgütlenerek avukat tutan aileler, yaşananların peşini bırakmayacaklarını anlatarak, puan hesaplamasındaki literatür değiştiği gerekçesini kabul etmeyeceklerinin altını çizdiler.

Bayram arifesinde yaşanan hatanın ardından muhatap bulamadıklarını anlatan veliler, "Bu yapılanlar kabul edilemez" dedi.

İlk etapta hatalı açıklan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi sınav sonuçlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan kaosun ardından dün de bakanlık önünde toplanan veliler, konuyu avukat aracılığı ile yargıya taşımaya karar verdi.

Mustafa Yalınkaya’dan uzlaşı arayışları

Bakanlık bahçesinde ailelere açıklama yapan ve öğrenci velisi olan Mustafa Yalınkaya, milli eğitim ve kültür bakanı ile telefonda şahsen konuşma yaptığını dile getirerek, konuşulanları velilere aktardı.

Açıklanan ilk liste içerisinde olan ve kazandı denilen öğrencilerin diğer listelerde yer almadığını, hatalı olan tek bir liste olduğunu aktaran Yalınkaya, "Bakan ile neler konuştuğumu size aktarmam benim bir veli olarak boynumun borcudur, biz her şey şeffaf olsun diye bu yola girdik" diyerek, bakan ile olan konuşmasını aktardı. Bakan ile yaşananlara dair bilgi alışverişinde bulunan Yalınkaya, her koşulda velilerin yanında olacağını belirtti.

Tartışmalar gölgesinde ‘kayıtlar başladı’ iddiası

Bakanlık tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada söz konusu okullara olan kayıtların Cuma veya Pazartesi günü başlayabileceği belirtilmesine karşın, dün okullara kayıt kabul edildiği iddia edildi. Tartışma ve şüphelerin gölgesinde kayıtların başlamasını yanlış bulan veliler, duruma sitem etti. 

Neler yaşanmıştı?

731 öğrencinin, 24 Haziran’da ter döktüğü Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi sınav sonuçları hatalı açıklandığından dolayı geçtiğimiz gün ilgili bakanlıkta ortalık karıştı.

Sınav sonrası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından hatalı listenin açıklanması ve kontroller sırasında fark edilerek, 10 dakika içerisinde ikinci bir liste yayınlanması, veli ve öğrencileri ayağa kaldırdı.

Veliler bu yaşananların ardında şaibeli sonuçlar olabileceği şüphesiyle ayaklanmış, bakanlık ise ‘teknik hata’ açıklamasına bulunmuştu.

Bu haber toplam 3851 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler