1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Tekerlek İzleri” oyununun galası yapıldı
“Tekerlek İzleri” oyununun galası yapıldı

“Tekerlek İzleri” oyununun galası yapıldı

“Tekerlek İzleri” oyunu, önceki akşam Lefkoşa AKM de galasını yaptı.

A+A-

 

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ortaklaşa çalışmasıyla gerçekleşen, engellilerin sorunlarını anlatan “Tekerlek İzleri” oyunu, önceki akşam Lefkoşa AKM de galasını yaptı.
LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Orkun Bozkurt ve Aysan Özcezarlı’nın yazdığı, Yaşar Ersoy’un yönettiği “Tekerlek İzler” oyununda komik ve duygusal anlar birlikte yaşanırken, oyunda rol alan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sanatçılarıyla, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri oyun sonrasında uzun süre alkışlandı.
2011’de hayatını kaybeden Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği eski Başkanı Mustafa Çelik anısına ithaf edilen ve sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yaptığı oyunu; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve LTB Meclis üyeleri de izledi.
Engellilerin sorunlarını yansıtırken, izleyenleri yaşanan gerçeklerle yüzleştirip, hem düşündüren hem de güldüren tek perdelik oyun, her çarşamba ve perşembe saat 20:30'da Lefkoşa AKM’de sunulacak. Geliri Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne kalacak oyunun biletleri Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'ndan ve oyun gecesi gişeden temin edilebiliyor.

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur