1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Tek başımıza geleceğiz, hesap soracağız'
Tek başımıza geleceğiz, hesap soracağız

'Tek başımıza geleceğiz, hesap soracağız'

“Ekonomik Vizyon + 10 çalışmasını yeniden masaya yatırdık, uzun bir süredir çalışıyoruz. Adaylarımızla birlikte programı da kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz. Çok kapsamlı bir çalışmamız vardır.”

A+A-

‘Tek başımıza geleceğiz, HESAP SORACAĞIZ’

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, “UBP ile koalisyon” gibi bir gündemleri olmadığını “tek başına iktidar”a kilitlendiklerini ve seçim öncesinde devlet imkanlarının adaletsiz kullandırılmasının hesabını soracaklarını söyledi.

Yorganıoğlu, KIBRIS GENÇ TV’de Aysu Basri Akter’e önemli açıklamalar yaptı.
İşte o açıklamalar:

‘ADALET YOK’

‘Hükümet devletin imkanlarını dağıtırken adil olmak zorundadır, adalet yoktur.’

‘HESAP SORACAĞIZ’

‘Yurttaşlık ve arsa dağıtımlarında, hele de seçim tarihi de ortaya çıktıktan sonra suç işleniyor. Uyarıyorum, hem bu emri veren amir, hem de bunu uygulayan memurlardan hesap sorulacak’


‘CTP TEK BAŞINA GELECEK’

‘Gündemimiz 28 Temmuz’da tek başımıza iktidara gelmektir. UBP ile koalisyon gibi bir gündemimiz dahi yoktur çünkü partimiz gerekli iş bölümünü yaptı, bir bütün olarak çalışmaya başladı, seçimlerden tek başımıza hükümet çıkmaya kilitlendik.’

‘YURTTAŞLIK ESASLARI BELİRLENECEK’

‘YURTTAŞLIK siyasetinde esas olan şudur, Ulusal Birlik Partisi vatandaşlık vermeyi hiçbir esasa dayanmadan yapmaktadır. Yoksa, ülkemize gelen, burada doğan, çalışan, her bir insanın özel bir konumu vardır, bir sorun vardır ve bunu görmezden gelemeyiz. YURTTAŞLIKLA ilgili yeni yasa şarttır. Seçme-seçilme dışında belli hakların kullanılacağı kimi düzenlemeler yapılabilir. Yeni ESASLARI belirlemek şarttır.”


‘EN ERKEN SEÇİM TARİHİNİ ALDIK’

“Siyaset duygulardan çok mantıkla yapılır; doğru bir ön görü ve hedeflerle yapılır. CTP eğer olabilecek en erken seçim tarihini elde etmişse, buna ancak teşekkür edilir. Biz, bu hükümetin yarattığı yıkımdan bir an önce kurtulmak için Eylül yerine Temmuz’da seçim tarihi aldık, bu bir başarıdır.”

GÜVENSİZLİĞE OY VERECEĞİZ

“Kimsenin kuşkusu olmasın, güvensizlik önergesine oy vereceğiz. Oylamanın ne zaman yapılacağına Divan karar verecek, bu da iç tüzük gereğidir. Unutmayalım…”

‘YASAL SÜRECİ BİZ BELİRLEMİYORUZ’

“UBP’nin attığı yanlış adımlara CTP ortak oldu diyor. Unutmayınız, güvensizlik oylamasının ne zaman yapılacağı bir yasal süreç gerektirir. Bu yasal süreç tamamlanana kadar UBP bu adımları yine atacaktı.”


“TOPLUMSAL VARLIKLARIMIZ PEŞKEŞ ÇEKİLMEYECEK”

“Toplumsal varlıkların peşkeş çekilmesini ÖNLEYECEĞİZ. Siyasi irademizin teslim edilmesini ÖNLEYECEĞİZ. Ekonomi programı GELİŞTİRİCİ değil YOK EDİCİ mantıkla uygulandı, bunun önüne geçeceğiz. Sivilleşme ve demokratikleşme yönündeki adımları bıraktığımız yerden devam edeceğiz…”

‘ÇÖZÜM YOLUNDA AKTİF OLACAĞIZ’

“Bu seçimlerden sonra Kıbrıs sorunundaki görüşmeler yeniden başlayacak. Hükümetteki CTP Kıbrıs sorununun çözümü yönünde çok daha aktif rol alacaktır. Uluslar arası hukukun bir parçası olmak kaçınılmazdır.”

‘EKONOMİK VİZYON + 10’

“Ekonomik Vizyon + 10 çalışmasını yeniden masaya yatırdık, uzun bir süredir çalışıyoruz. Adaylarımızla birlikte programı da kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz. Çok kapsamlı bir çalışmamız vardır.”

“SU DAĞITIMI ÖZELLEŞTİRİLEMEZ”

“Türkiye’den gelecek su önemli. Ancak bu suyun dağıtımının özelleştirilmesine karşıyız; buna tüm yerel yönetimler de karşıdır.”

“KIB-TEK’te ÖZERKLEŞME”

“Elektrik Kurumu’nda özerk bir yapının kurulması, verimliliğin artırılması en önemli hedefimizdir. Elbette kendi denk bütçesinin hedeflenmesi de önemli.”

“SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“Elektriği başkası yönetecek, suyu başkası yönetecek… Biz ne yapacağız… Biz bu ülkede ne yöneteceğiz. Olur mu böyle bir şey?”

“YAPANIN YANINA KALMAYACAK”

“Hesap soracağız. Geçmişten ders alacağız. Eğer yapanın yanına kalırsa bu düzen devam eder. Edemez…”

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur