1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Tedirginiz! Kızım hâlâ korkuyor”
“Tedirginiz! Kızım hâlâ korkuyor”

“Tedirginiz! Kızım hâlâ korkuyor”

Kermiya Sosyal Konutları’nda kameralar yansıyan kimliği meçhul şahıs bölgede korkuya neden oldu, evin sahibi Hayriye Toktaş, YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Didem MENTEŞ

Kermiya Sosyal Konutları’nda bir dairenin kameralarına yansıyan kimliği meçhul şahıs bölgede korkuya neden oldu.

İlgili apartmanın çevresinde gözlem yapan yüzü kapalı bir erkeğin, yalınayak apartmana girip çıktığı güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından, söz konusu dairenin sahibi Hayriye Toktaş, YENİDÜZEN’e konuştu, yaşadıkları korkuyu anlattı:

“Kameraları incelediğimde kızımın yatak odasının penceresinin altına geliyor. O akşam kızımla aynı odada yatıyorduk. Hava sıcak olduğu için camı çok az aralık bırakmıştım. Ben, pencerenin dibinde yatıyordum. Hiçbir şey duymadık. Sabah kalktığımda pencerenin daha fazla açıldığını gördüm. Aklıma kötü bir şey gelmedi. Benim 12 yaşında kızım var. Bu olay hırsızlık değil, bu iş sapıklıktır! Belki de kızıma platonik aşk duyan birisi yapmış olabilir. O geceden beri 3 saat uyudum. Hala kameraları açıp, her yere bakarım. Pencerenin dibine oturup beklerim. Polis parmak izi almadı. Kızım hala korkuyor… Çok endişeliyiz…”

“Hava sıcak olduğu için camı çok az aralık bırakmıştım. Ben, pencerenin dibinde yatıyordum. Hiçbir şey duymadık. Sabah kalktığımda pencerenin daha fazla açıldığını gördüm. Aklıma kötü bir şey gelmedi”

Apartman sakinleri endişeli

Bu arada YENİDÜZEN, Devlet Sosyal Konutları’ndaki söz konusu apartmana giderek çevre sakinleriyle de görüştü.  Apartman sakinleri endişeli olduklarını dile getirerek, geceleri evlerinde korkuyla oturduklarını dile getirdi. Bazı ev sahipleri kapılarına ekstra kilit takmaya bazıları da pencerelerine korkuluk koymaya karar verdiğini ifade etti. Apartman sakinleri, “olayı duyduktan sonra endişe duymaya başladık. Kapıları açamaz duruma geldik. Korkuyla yaşıyoruz, tedirginiz” dedi.

 

“Benim 12 yaşında kızım var. Bu olay hırsızlık değil, bu iş sapıklıktır. Belki de kızıma platonik aşk duyan birisi yapmış olabilir. O geceden beri 3 saat uyudum. Hala kameraları açıp, her yere bakarım. Pencerenin dibine oturup beklerim. Polis parmak izi almadı. Kızım hala korkuyor. Çok endişeliyiz.”

 

“Sabah kalktığımda pencerenin daha fazla açıldığını gördüm”

Kameraların bulunduğu bahse konu apartman dairesinde ikamet eden Hayriye Toktaş, ailece yaşadıkları korkuyu şöyle anlattı: “Kamera bir ben de bir de ikinci kattaki karşı komşumda var. Cuma günü komşum öğlen 11.30 gibi bana mesaj attı. ‘Hayriye Hanım, gece saat 2.00’den sonra olan kamera kayıtlarına bakabilir misin’ dedi. Bunun üzerine komşumu aradım ve neden bakmam gerekeni sordum. ‘Yüzü kapalı gözleri açık birisi bahçede dolaşıyor, onu takip edelim. Benim akrabamla bu kişi karşılaşmışlar’ dedi. Telefonu kapattım, aklım allak bullak oldu. Kameraları incelemeye başladım. 1’inci kameradan geçtiğini görünce, 2’inci kameraya da baktım. 2’inci kamerada kapımın dinlendiğini gördüm. Ondan sonra yukarı çıkıyor, yarım saniye yukarda kalıyor. Tekrar aşağı iniyor. Diğer kameraları incelediğimde, yan taraftaki balkona gelip oturduğunu görüyorum. Kamerayı fark edince yüzünü kapatıyor. Daha sonra kızımın yatak odasının penceresinin altına geliyor. O akşam kızımla aynı odada yatıyorduk. Hava sıcak olduğu için çok az aralık bırakmıştım. Ben, pencerenin dibinde yatıyordum. Hiçbir şey duymadık. Sabah kalktığımda pencerenin daha fazla açıldığını gördüm. Kendi kendime; ‘Ben camı bu kadar açık bırakmadım, acaba gece sıcak aldım da açtım ve farkında değilim’ dedim. Aklıma kötü bir şey gelmedi. Evin etrafında dolaşması bu eve has bir şey olduğunu düşündüm. Tabi kameraları izleyince anladım.

“Polis parmak izi almadı”

Polisin olayla ilgili parmak izi almadığını iddia eden Toktaş, şunları söyledi: “Komşumun bana söylemesine göre; o gece de komşunun köpeği havlıyor, komşum insanları rahatsız eder diye köpeği susturuyor. Tekrar içeri giriyor, köpek tekrar havlamaya başlıyor. Komşum, köpeği açıyor ve köpek o kişiye saldırmış.  Komşum o gece polisi aramış ve durumu aktarmış. Polisler o gece gelip çevreye bakmış ama hiçbir şey bulamamış. Ertesi gün de bu görüntüleri kaydetmem akşamı buldu. Ne zaman ki yatak odası penceresindeki hareketi gördüm. O zaman polise bildirmeye karar verdim. Polise bütün görüntüleri verdim. Polis evin çevresinde, o kişinin geçtiği ve durduğu yerlerde hiçbir araştırma yapmadı. Adamın ayak izleri var. Kapının üstünde ve pencerede parmak izleri var. Ama polis bunu hiç dikkate almadı. Polis, ‘yüzü net değil’ dedi. Elbisesinden olsun bulunur. Polisler sadece ifademi aldı. Benim 12 yaşında kızım var. Polis bana öyle bir tavır sergiledi ki ‘hayırdır kızımdan mı şüphelenirsiniz’ diye sordum. ‘E yani’ dedi. Kızımın öyle bir şey yapmayacağını söyledim. Polisler kızımın 12 yaşında olduğuna inanmadı. Kızım kimliğini gösterdim.  Polis daha sonra sadece devriye gezdi”

 “Tedirginiz… Kızım hala korkuyor”

Geceleri korkudan dolayı uyuyamadıklarını anlatan Hayriye Toktaş, bu işin hırsızlık işi olmadığını iddia etti. Toktaş, şunları aktardı: Bizim 2016 yılında arabamızı yaktılar bu nedenle kamera takmaya karar vermiştik. Ondan buyana bir korkumuz vardı. Geçen yılda evi tamirata koyunca, eşime ‘bu korkuyla yaşanmaz’ deyip kameraları taktırmaya karar verdik. 18 yıldır evliyim, ilk kez böyle bir şey başımıza geldi. Biz o akşam evimizde kalmaya devam ettik. Eğer burada kalmasaydım, bir daha kızımı korkusundan dolayı eve koyamazdım. O geceden beri 24 saat içinde 3 saat uyumuş insanım. Kameraları açtım, her yere bakarım. Pencerenin dibine oturdum beklerim. Kızıma ‘sen yat bir şey yok’ dedim. Kalın bir değnek aldım beklerim. Hala kızım korkuyor, lavoboya giderken dahi beni çağırır.

Bu olay hırsızlık değil, bu iş sapıklıktır! Belki de kızıma platonik aşk duyan birisi yapmış olabilir. Benim kızım sokağa çıkamaz, komşuya gitmez. Arkadaşlarına bile göndermem. Ben kızımı hiçbir yere bırakmam. Tek isteğim: o insanı yakalasınlar ve burada ne işi olduğunu söylesin. Beni, ailemi herkesi tedirgin etti. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. İki köpeğimi getiriyorum. Ayrıca evimin pencerelerine kafes gibi korkuluklar koyacağım” 

caner-kocaemir.jpg

Caner Kocaemir: “Üst katta yalnız otururum. Bu olaydan dolayı tedirginiz. Sadece bu olay değil. Anket yapmak için gelip telefonun numaramızı, yalnız yaşayıp yaşamadığımı soran biri kız iki kişi gelip gitmişti. Kapımızı açamaz duruma geldik” dedi.

nezihe-teyze-001.jpg

Nezihe Teyze: “Gece rahat edemiyoruz. Ben oğlumla birlikte yaşarım. Allahtan o var da bizi korur. Huzurumuz kalmadı. Kapıya kilit koyduracağım. Geçen defada kapıya anket yapmak için 2 kişi geldi. Yapmak istemediğimi söyledim. Kapıyı itmeye çalıştı, ben de itim ve kapandı. Daha sonra tekrar geldiler yine anket yapmak istediler. Bunun üzerine ‘polisi arıyorum’ dediğim zaman koşarak kaçtılar. Ben de şüphelendim”

h1-015.jpg

Hayriye Toktaş, söz konusu şahsın arka pencereyi açtığını anlattı

h2-013.jpg

Söz konusu şahısın evin balkon kısmını gözetlediği merdivenler

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-597.jpg

Bu haber toplam 4094 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler