1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TechCamp Kıbrıs başvuruları başladı
TechCamp Kıbrıs başvuruları başladı

TechCamp Kıbrıs başvuruları başladı

7-9 Aralık tarihlerinde yer alacak olan “Dezenformasyon Çağında Dijital Vatandaşlık” konulu iki günlük prestijli bir TechCamp için Kıbrıs’ın her yerinden  başvuru kabul etmeye başladı.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs’taki ABD Elçiliği ve Lefkoşa Üniversitesi’ndeki Amerikan Merkezi, Lefkoşa’da bulunan Lefkoşa Üniversitesi’nde 7-9 Aralık tarihlerinde yer alacak olan “Dezenformasyon Çağında Dijital Vatandaşlık” konulu iki günlük prestijli bir TechCamp için Kıbrıs’ın her yerinden  başvuru kabul etmeye başladı.

Kıbrıs’taki ABD Elçiliği’nin konu ile ilgili açıklaması şöyle, TechCamp Kıbrıs’ın amacı, Kıbrıslı ve Avrupalı gençlerin şimdi ve gelecekte daha demokratik vatandaşlar olabilmeleri, artan dijital medya etkilerinin ortaya koyduğu zorluklarla baş edebilme ve sunduğu fırsatlardan yararlanma konusunda yardımcı olmaktır. 

Süratli ve interaktif atölye çalışmaları aracılığıyla katılımcılar, uluslararası sanayi liderleri ile dijital okur yazarlık, sanal güvenlik konusunda bilinçlenme ve teknoloji kabiliyetlerini geliştirerek dezenformasyonu tanıma ve baş etme yöntemlerini öğreneceklerdir.

TechCamp Kıbrıs, Kıbrıs, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, Litvanya, Moldova, Sırbistan ve Türkiye’den toplam 80 katılımcıya açıktır.  İdeal katılımcı  olarak düşünülen kişiler, toplumda önemli yerleri olan genç sivil toplum liderleri, gazeteci olmak isteyen veya mesleğini icra eden gazeteciler, sosyal girişimciler ve sosyal medyayı etkileyenler arasından,  demokratik vatandaşlar olarak etkilerini teknolojiyi kullanarak artırmayı hedefleyen ve ayrıca toplumlarında TechCamp’ın etkisini artırmak isteyen 18 ile 35 yaş arasındaki kişilerdir.

Online kayıtlar 5 Kasım 2018’e kadar açıktır.  Katılım için 18-35 yaş aralığında olmak ve çok iyi İngilizce bilmek gerekmektedir.

Ayrıca kamp sonrası projeler için kalifiye takımlar veya bireyler için finansman da mümkün olacaktır.

TechCamp Kıbrıs hakkında daha fazla bilgi ve online kayıt için lütfen  aşağıdaki linki ziyaret ediniz : https://www.techcamp.unic.ac.cy

TechCamp’lar  ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bir kamu diplomasi programı olup, Uluslararası Enformasyon Programları (IIP) Bürosu tarafından finanse edilmektedir.  2010’dan bu yana, dünya çapında 110 ülkeden 3,200 katılımcıyla birlikte, 60’tan fazla TechCamp yapılmıştır.

 

 

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur