1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Tecavüz’ zanlıları CEZAEVİ’NE
‘Tecavüz’ zanlıları CEZAEVİ’NE

‘Tecavüz’ zanlıları CEZAEVİ’NE

Girne’de 13 Temmuz günü sabaha karşı işinden evine dönen Rus bir kadına cinsel tecavüzde bulundukları iddia edilen M.B ile Y.A aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlılar davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek koşulu ile Merkezi Cezaevi’ne

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’de önceki gün sabaha karşı işinden evine dönen Rus bir kadını Teknecik Elektrik Santralı yakınlarındaki boş bir araziye götürüp kendisine zorla cinsel tecavüzde bulundukları iddia edilen M.B ile Y.A davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek koşulu ile Merkezi Cezaevi’ne gönderildi

3 günlük tutukluluk süresinin bitmesinin ardından her iki zanlı da dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Ceza Davaları Yargıcı Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ali Uzun’u mahkemede tanık olarak dinletti.

Suçlarını kabul ettiler
Polis çavuşu Uzun, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Her iki zanlı aleyhinde ‘zorla cinsel tecavüz’ suçlamasıyla başlatılan soruşturmada Rus kadının verdiği ifadenin ardından söz konusu şahısları ve olayda kullandıkları aradıklarını söyleyen Uzun, zanlıları 18 Temmuz saat 11:00 sıralarında araçla birlikte tespit ettiklerini belirtti.

Uzun, olayla ilgili her iki zanlının da gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiğini dile getirerek, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını aktardı.

Kaçma ihtimalleri var
Meseleyle ilgili tutuklanan M.B ve Y.A’nın çalışma izniyle Kuzey Kıbrıs’ta bulunduğuna değinen Uzun, suçun oldukça ciddi olduğunu, zanlıların teminatla serbest kalmaları halinde yurt dışına kaçma ihtimallerinin olduğunu savundu.

Mahkeme aktarılan olgular ışığında Yargıç Musa Avcıoğlu ise her iki zanlının davası görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek koşu ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

 

Bu haber toplam 2127 defa okunmuştur