1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TECAVÜZ İDDİASI YARGIDA
TECAVÜZ İDDİASI YARGIDA

TECAVÜZ İDDİASI YARGIDA

Lefkoşa’da 21 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen ‘tecavüz’ iddiasıyla ilgili olarak tutuklanan 53 yaşındaki İ.K isimli dans öğretmeni, teminat şartlarıyla serbest bırakıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 21 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen ‘tecavüz’ iddiasıyla ilgili olarak tutuklanan 53 yaşındaki İ.K isimli dans öğretmeni, teminat şartlarıyla serbest bırakıldı. 19 yaşındaki üniversiteli kız öğrenciye tecavüz ettiği ileri sürülerek tutuklanan zanlı İ.K dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen ve zanlıyı temsilen Avukat Ünver Bedevi mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Ercan Atasay’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Atasay, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Atasay, meseleyle ilgili olarak ellerinde sadece müşteki genç kızın ifadesi bulunduğunu belirterek, meseleyle ilgili zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının soruşturmaya etki etme ihtimalinin bulunmadığı gerekçesiyle uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Avukat Bedevi de polisin elinde ifade dışında başka bir delilin olmadığını, zanlının malı mülkü ve ailesinin KKTC’de olduğunu belirterek, uygun görülecek bir teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Dündar ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlının davalarında hazır bulunması için yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine, hafta 1 gün poliste ispat-ı vücut etmesine direktif verdi. Ayrıca 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 200’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur