1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP:Protokol imzalandı mı imzalanmadı mı?
TDP:Protokol imzalandı mı imzalanmadı mı?

TDP:Protokol imzalandı mı imzalanmadı mı?

TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi için bir protokolün imzalanıp imzalanmadığı konusunda, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu, kamuoyunu aydınlatmaya çağırdı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi için bir protokolün imzalanıp imzalanmadığı konusunda, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu, kamuoyunu aydınlatmaya çağırdı.
Harmancı, TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusunda, Başbakanlık müsteşarının bir ön protokol imzalandığı yönünde duyum aldıklarını söyledi.
İlgili makamların kamuoyunu aydınlatması gerektiğini ifade eden Harmancı, Yorgancıoğlu’nun ayrıca, eğer bir ön protokol imzalanmışsa neden kamuoyuna açıklanmadığı, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi için fizibilite çalışması yapılıp yapılmadığını, TC kaynakları haricinde, uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan değerlendirme raporu istenip istenmediği konusunda da halka bilgi vermesini istedi.
Harmancı, “Bu bağlamda yeniden soruyoruz, KIB-TEK’in özelleştirilmesini, içinin boşaltılmasını sağlayacak, enerji üretim, dağıtım ve tahsilat haklarını devredecek olan anlaşma imzalanmış mıdır ?” diye sordu.

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur
Etiketler : , ,