1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP'nin yeni Genel Sekreteri Hüdaoğlu
 TDPnin yeni Genel Sekreteri Hüdaoğlu

TDP'nin yeni Genel Sekreteri Hüdaoğlu

TDP’den verilen bilgiye göre, Hüdaoğlu, dün akşamki toplantıda TDP Parti Meclisi’nin onayıyla TDP Genel Sekreteri oldu.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreterliği’ne seçilen Dr. Suphi Hüdaoğlu, önemli bir sorumluluk üstlendiğini; ülke sorunlarının çözümü ve toplumsal ilerleme için ekip olarak çalışacaklarını söyledi. Hüdaoğlu, gıda güvenliği ve çevreye özel önem vereceğini de açıkladı.

TDP’den verilen bilgiye göre, Hüdaoğlu, dün akşamki toplantıda TDP Parti Meclisi’nin onayıyla TDP Genel Sekreteri oldu.

TDP Parti Meclisi, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında dün akşam Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) lokalinde toplandı.

PM üyeleri, Genel Sekreter seçimine tek aday olarak giren Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun Genel Sekreterliği’ne oy çokluğu ile onay verdi.

TDP’de genel sekreterlik, Mehmet Harmancı’nın Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı’na seçilerek bu görevi bırakmasıyla boşalmıştı.

HÜDAOĞLU: “ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK”

Suphi Hüdaoğlu Genel Sekreterliğe seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) ile Barış ve Demokrasi Hareketi’nin (BDH) devamı olan TDP’de Genel Sekreterliğin önemli bir sorumluluk gerektirdiğini belirterek, bu süreçte hem TDP, hem de toplum için elinden gelen katkıyı koymaya çalışacağını söyledi.

Siyasi partilerin halk için var olduklarını, Kuzey Kıbrıs’ta da yaşanan birçok sorunun bilincinde olduklarını belirten Hüdaoğlu, sorunların çözümü ve toplum olarak daha ileri gidilmesi adına, ekip olarak çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

“GIDA GÜVENLİĞİ VE ÇEVREYE ÖZEL ÖNEM”

Hüdaoğlu, Kıbrıs sorununun çözümü ve demokrasinin daha çok yerleşmesinin yanı sıra eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal devletin gereğinin yerine getirilmesi için hem denetleyici olmaya, hem de çözüm önerileri sunmaya devam edeceklerini belirterek, gıda güvenliği ile çevre konularına da özel önem göstereceklerini vurguladı.

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur