1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP'nin üyeliği ertelendi
TDPnin üyeliği ertelendi

TDP'nin üyeliği ertelendi

TDP Sosyalist Enternasyonal’in New York’taki toplantısına katıldı

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Sosyalist Enternasyonal’in New York’taki toplantısına ilk kez resmen katılarak temsil edildi.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala’nın resmi daveti üzerine, 6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen konsey toplantılarında yerini aldı.

Konsey toplantısında, ‘Güvenlik’, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’, ‘İklim Değişikliği’ ve bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek ‘COP21 Zirve toplantısı’ gibi konular ele alındı.

ÜYELİK KONUSU ERTELENDİ

Aralarında TDP’nin de bulunduğu partilerin üyelik konusu ise, Konsey toplantısının gündemine girecek konuları belirleyen Etik Konseyi’nin nisabı sağlayamaması üzerine bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Etik Konseyi toplantısına katılan tüm üyeler TDP’nin üyeliğine olumlu bakarken, nisabın olmaması kararın resmileşmesini engelledi.

ÖZYİĞİT: “ÇOK YARARLI VE İŞBİRLİKLERİNİ GELİŞTİRİCİ TOPLANTI YAPTIK”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sosyalist Enternasyonal toplantısında TDP olarak ilk kez resmi davet alarak katılmalarının önemine dikkat çekerek, 2 gün boyunca, çok yararlı ve işbirliklerini geliştirici bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konsey toplantısında görüşülen konuların yanı sıra, birçok farklı ülkeden temsilcilerle görüşme fırsatı bulduklarını belirten Özyiğit, TDP’nin üyeliği konusunda da genel bir konsensus olmasına rağmen, üyeliğin oylamasının nisaba takılmasının şansızlığını yaşadıklarını kaydetti. Özyiğit, konseyin ilk toplantısında TDP’nin üyeliğinin onaylaması yönünde iradenin oluşmasının kendileri açısından memnuniyet verici bir durum olduğunu da vurguladı.

TDP heyeti New York’ta bulunduğu süre içerisinde ayrıca, KKTC New York temsilcisi Mehmet Dana’nın onurlarına verdiği yemeğe de katıldı. TDP heyeti dün akşam adaya döndü.

TDP 2015 Şubat ayı başında, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığındaki bir heyetle, Sosyalist Enternasyonal’in İngiltere’deki Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Sekreter Luis Ayala’ya üyelik talebini iletmişti.

TDP heyeti daha mart ayı içerisinde de Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu ile Atina’da bir araya gelerek, TDP’nin üyelik konusundaki kararlılığını aktarmıştı. Bu görüşmelerin ardından nisan ayı içerisinde resmi başvuru yapılmıştı.

(TAK)

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur