1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP'nin ara emri başvurusunun duruşması ertelendi
TDP'nin ara emri başvurusunun duruşması ertelendi

TDP'nin ara emri başvurusunun duruşması ertelendi

TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP aleyhindeki ara emri başvurusuna ilişkin duruşmanın ardından mahkeme önünde basına açıklamada bulundu.

A+A-

 Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) aleyhindeki ara emri başvurusuna ilişkin duruşmanın ardından mahkeme önünde basına açıklamada bulundu.
TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada avukatları Mustafa Asena’nın savunma için süre istediğini, bunun üzerine davanın 9 Haziran’a ertelendiğini belirtti.
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ara emri başvurusunda, Mehmet Çakıcı’nın, TDP’den istifa ettikten sonra bağımsız kalması gerektiği halde TKP Yeni Güçleri kurarak, üyesi ve başkanı olduğu, Siyasal Partiler Yasası’na göre bunu yapamayacağı belirtilerek, engellenmesi talep ediliyor.

ÇAKICI

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, talan ve hırsızlığın yaşandığı bir dönemden geçildiğini ileri sürerek, bunları eleştirmesi gerekenlerin kendilerini susturmaya çalıştığını savundu.
Çakıcı, bazı kesimlerin Meclis’te ve dışarıda konuşmasını istemediklerini, bu nedenle dava dosyalandığını söyleyerek, “Siyasi Partiler Yasası’nın arkasına saklanarak benim Meclis’te konuşmamı ve partimi temsil etmemi istemiyorlar” dedi.
Çakıcı, “Ben konuştukça TDP oy kaybediyor. Bu nedenle susmamı istiyorlar. Anayasa kişilerin parti kurma ve üye olma hakkını güvenceye alır. Biz Kıbrıs Türk halkının temsilcisiyiz” diye konuştu.
Yolsuzlukları ve talanı konuşmaya devam edeceklerini söyleyen Çakıcı, “Biz yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Siyasi Partiler Yasası’nda yeni bir parti kurulamaz diye bir madde yoktur” dedi.
Çakıcı, mahkeme dosyasında doğru olmayan bazı ifadeler bulunduğunu iddia etti.

ADEM

TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem de, bağımsız bir milletvekilinin, iktidar partisi üyesi bir milletvekiliymiş gibi Avrupa Parlamentosu’na götürüldüğünü, buna kimsenin itiraz etmediğini savunarak, “Bir başka bağımsız milletvekilinin ise konuşmasını istemiyorlar. Böyle bir çelişki olabilir mi” dedi.
“Bizi yolumuzdan kimse geri çeviremez” diyen Adem, Anayasa’nın kendilerini koruduğunu, emekçi halkın sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.
TKP Yeni Güçler’in yeni bir güç olarak siyaset sahnesine çıktığını söyleyen Adem, erken seçimin yakın olduğunu, partisinin bu süreçte belirleyici olacağını belirtti.

ASENA

TKP Yeni Güçler avukatı Mustafa Asena da, talep edilen ara emrinin bugün alınmadığını mahkemenin savunma için süre
vererek, davayı ertelediğini söyledi.
Asena, “Mahkemeler yapılan gayrı yasal uygulamalara dur der. Yasalara uygun olan kimseyi durdurmaz” dedi.

DAVULCU

TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu da, TKP Yeni Güçler’in yeniden örgütlendiğini ve siyasal yaşamda yerini yeniden aldığını söyleyerek, “Partimiz siyasal yaşamın vazgeçilmezi olmuştur” diye konuştu.
Liderlerin, biri tarafından veya mahkemeler tarafından tayin edilmediğini dile getiren Davulcu, “Liderler, hareketin içinden doğar. Çakıcı da bu hareketin lideri ve bu partinin başkanıdır. Bu böyle bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2806 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,