1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP,BKP,BARAKA dayanışma yemeği düzenledi
TDP,BKP,BARAKA dayanışma yemeği düzenledi

TDP,BKP,BARAKA dayanışma yemeği düzenledi

Toplumcu Demokrasi Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi, Baraka Kültür Merkezi Lefkoşa Belediyesi başkan adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi için dayanışma yemeği düzenledi

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Baraka Kültür Merkezi Lefkoşa Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Harmancı, tüm Lefkoşa ve Lefkoşalıları kucaklayarak yola devam edeceklerini ve adım adım zafere gideceklerini vurguladı ve “Bizim zaferimiz Lefkoşa’nın zaferi olacaktır” dedi.
Harmancı “Biz her rengi kucaklayacağız, adil ve şeffaf olacağız, Lefkoşa’nın kaynaklarını tek kişinin değil, tüm Lefkoşalıların emrine sunacağız, çünkü bizim geleneğimiz bize bunu öğretti” dedi.   
TDP, BKP, Baraka Kültür Merkezi LTB başkan adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi için Dayanışma Yemeği düzenledi. Hidden Garden’de düzenlenen geceye, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet izcan, Baraka aktivistleri, milletvekilleri Zeki Çeler,  Mehmet Çakıcı, LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı’nın yanısıra çok yoğun bir katılım oldu.
İzzet İzcan, Münür Rahvancıoğlu, Cemal Özyiğit, LTB başkan adayı Mehmet Harmancı ile Mustafa Akıncı’nın birer konuşma gerçekleştirdiği gecede, Meclis Üyesi adaylarının tek tek tanıtımı yapıldı, ardından da toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Mehmet Harmancı
LTB başkan adayı Harmancı, konuşmasına ‘hepiniz evinize hoş geldiniz’ diyerek başladı.
“Şehir daha demokratik, her rengin bir sesi olsun, şehirde soluk alan her canlının bir yaşam hakkı olsun ” diyerek yola çıktıklarını anımsatan Harmancı, “Bugün bir rüzgar esmektedir. Bu rüzgarı 29 Haziran akşamına kadar estirip, Lefkoşa’yı yeniden hak ettiği konuma getireceğiz” dedi.
Ev ev, kapı kapı gezerek herkese dokunmaya, tüm Lefkoşa’lıları dinlemeye çalıştıklarını belirten Harmancı, yurttaşların kendilerine gösterdikleri, sıcak ve samimi ilginin, yollarına daha da güvenli yürümelerini sağladığını, 29 Haziran akşamı da Lefkoşalıların desteği ile hedefe ulaşacaklarına inanç belirtti. Çıktıkları yolun zorluğunun farkında olduklarını, ancak bu işin üstesinden geleceklerine emin olduklarını kaydeden Harmancı, “Hiçbir zorluk toplumun gücü karşısında duramaz” dedi.
Tüm Lefkoşa ve Lefkoşalıları kucaklayarak yola devam edeceklerini ve adım adım zafere gideceklerini vurgulayan Harmancı, “Bizim zaferimiz Lefkoşa’nın zaferi olacaktır” diye konuştu.   
29 Haziran son ana kadar çok çalışmak ve çalmadan kapı, dokunmadık insan bırakmamak gerektiğini ifade eden Harmancı, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tempoyu daha da artırarak çalışacağız ve bu seçimi mutlaka alacağız” dedi.
Mehmet Harmancı sözlerini şöyle tamamladı: “Lefkoşa’nın tek rengi, tek kokusu yoktur,  Lefkoşa’nın güzelliği de buradan gelir, Lefkoşa’da kokular birbirinin içine geçer. Lefkoşa, renklerin iç içe geçtiği bir yerdir,  yeter ki tüm renkleri kucaklayabilelim.”

Mustafa Akıncı
LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı, Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Ekibi’nin ‘Sen Söyle Lefkoşa’ diyerek yola çıktığını anımsatarak, yolda, sokakta, gittikleri her yerde Lefkoşalıların ne dediğine tanıklık ettiklerine işaret etti ve “Lefkoşa Şüphesiz Harmancı ve ekibi diyor” dedi. 
Harmancı’nın bakanlık döneminde ülkede iz bırakan icraatlarda bulunduğunu, halkın takdirini kazandığını belirten Akıncı, Harmancı ve Lefkoşa ekibine güvendiğini söyledi ve Harmancı’nın önümüzdeki 4 yılda Lefkoşa’ya, 3 aylık bakanlık döneminde yaptıklarının kat kat fazlasını yapacağına inanç belirtti.
1976’dan 1990 yılına kadar Lefkoşa’ya 14 yılını verdiğini anımsatan Akıncı, “Lefkoşa ve LTB bugün bu haldeyse, bu emeklere yazık değil midir. Bu emekleri boşa çıkarmayacak olan Harmancı ve Lefkoşa ekibidir, onlara güvenelim ve destek olalım” dedi.

Cemal Özyiğit
   TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türkü’nün 29 Haziran’da yaşamına birinci derecede dokunacak olan, sofraya giren yiyeceklerin, içilen suyun, temiz çevrenin, yeşil alanların denetleyicileri yerel yöneticileri seçeceğini belirtti.
Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda tanınmış tek kamu kurumu olan LTB’nin, Mustafa Akıncı döneminde hayat bulan çağdaş belediyecilik anlayışından uzaklaştırıldığını, mali açıdan batağa sürüklendiğini anımsatan Özyiğit, özellikle son 10 yılda LTB’nin dibe vurduğunu kaydetti. Özyiğit, bir yıl önce büyük vaadlerle göreve gelen mevcut başkanın da birçok sözünü tutmadığı gibi, ciddi sorunları aşmayı başaramadığına da dikkat çekti.
“LTB ile Lefkoşa’nın içinde bulunduğu durum bir kader değildir. Tıpkı 1976’-dan 1990 yılına kadar LTB Mustafa Akıncı başkanlığında geliştirildi, çağdaşlaştırıldı, şimdi de Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi tarafından ayağa kaldırılacak ve hak ettiği konuma getirilecektir. 29 Haziran akşamı kazanan Lefkoşa ve Lefkoşalılar olacaktır” dedi. 

İzzet İzcan
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, her renkten, her kesimden insanları bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında,  TDP, BKP, Baraka ittifakının adım adım başarıya gittiğini vurguladı.
Lefkoşa’da artık Harmancı ve ekibinin seçimi kazandığının konuşulduğuna dikkat çeken İzcan, geçmiş yönetimlerin yarattığı yıkımı ancak, genç yurdunu seven,  bilgi birikimi olan, kendini geliştirmiş kadroların kurtarabileceğini,  bunun da Harmancı ve ekibinde olduğunu kaydetti.
Seçimlere son bir hafta kaldığını, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam etmek gerektiğini kaydeden İzcan, “Bu birlik başarılı olmuştur. Seçimlerin ardından bu birliğin başarıları konuşulacaktır” dedi. 

Münür Rahvancıoğlu
Baraka Aktivisti Münür Rahvancıoğlu,  bazı kesimlerin beklentilerinin aksine TDP, BKP, Baraka ittifakının büyük bir güçle yoluna devam ettiğini ve mutlaka başarıya ulaşacaklarını vurguladı.
İttifak olarak birbirlerine sımsıkı sarılarak yola devam ettiklerini belirten Rahvancıoğlu, “Yolumuz daha çok uzun. Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını düşünen herkesin bu ittifakta olmasını istiyoruz. Bu yolda bize çok daha fazla katılımlar olacaktır” dedi.
  ‘Sen Söyle Lefkoşa’ diyerek yola çıktıklarını anımsatan Rahvancıoğlu, “Lefkoşa ne diyor, ‘Şüphesiz Harmancı’ diyor, ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Bu haber toplam 2410 defa okunmuştur