1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP, Panel düzenledi
TDP, Panel düzenledi

TDP, Panel düzenledi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Kıbrıs konusunda panel düzenledi. 

A+A-

TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü’nün “Kıbrıs'ta Çözüm Süreci: Güvenli Kıbrıs ve Gençler” adı altında düzenlediği panelin açılış konuşmalarını TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Gençlik Örgütü Eşbaşkanı Nalan Ersümer yaptı. 
TDP’den verilen bilgiye göre, Moderatörlüğünü TDP Gençlik Örgütü üyesi Taylan Taşören'in yaptığı panelde, TDP Milletvekili Zeki Çeler “Müzakerelerde Varılan Uzlaşılar, Anlaşmazlıklar”, SeeD Araştırmacısı Dr. İlke Dağlı “Gençlerin Barış Sürecine ve geçiş dönemine etkin katılımı: Endişeler ve Öneriler”, SeeD Program Geliştirme Sorumlusu Meltem İkinci ise “Garantiler ve Güvenlikle İlgili Anket Sonuçları ve Değerlendirmeleri” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. 
TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanı Ali Eryıldız da, gençliğin sürece bakış açısını değerlendirdi. Panel, konuşmaların ardından soru-cevap ve karşılıklı görüşlerin aktarılmasıyla son buldu. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuşmasının başında, panelin düzenlenmesine katkı koyan, etkinliğe ilgi duyarak katılım gösteren herkese teşekkür etti.  Geleceğin nasıl şekillendirileceğinin belirleyicisi olacak olan çok kritik bir dönemden geçildiğini anımsatan Özyiğit, beklenti ve uğraşlarının, sürecin olumlu sonuçlanması ve gençlerin göç etmek zorunda kalmadan, kendi yurtlarında özgürce, insanca yaşayabilecekleri bir yapının oluşturulması olduğunu vurguladı. TDP Gençlik Örgütü Eş Başkanı Nalan Ersümer, göreve geldikleri günden itibaren barış sürecine katkı koymaya ve topluma doğru bilgileri aktarmaya azami gayret gösterdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibine duydukları güveni belirten Ersümer, "Cenevre'de büyük bir demokrasi şöleni gösterilmiştir. Uzun bir zamandır duyduğumuz özlemi bize yaşattığı için Sn. Cumhurbaşkanına teşekkür ederiz" dedi. 

Geçmişte barış süreçlerinin öncü ve sürükleyici kesiminin gençler olduğunu anımsatan Ersümer, Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmelerin bu heyecan ve iradenin yeniden güçlü şekilde ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti. 
TDP Gençlik Örgütü olarak süreçle ilgili doğru bilgilerin doğru kanallardan toplumla buluşması için büyük çaba gösterdiklerini belirten Ersümer, Lefkoşa'nın ardından Mağusa'da gerçekleştirilen bu paneller dizisinin diğer bölgelerde de süreceğini açıkladı. 

TDP Milletvekili Zeki Çeler ise “Müzakerelerde Varılan Uzlaşılar, Anlaşmazlıklar” başlıklı konuşmasında, topluma doğru bilgileri aktarmanın önemine dikkat çekti, kendilerinin tutanakları okuyarak en doğru bilgileri aktarma gayretinde olduklarını belirtti.  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibinin Kıbrıs Türk toplumunun eşitliği, özgürlüğü ve güvenliğini sağlayacak, iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir devlet kurmak için canla başla çalıştığını belirten Çeler, Kıbrıs Türk tarafının gösterdiği çaba, samimiyet ve kararlılığın da Cenevre'de bir kez daha somut olarak görüldüğünü, bu durumun da zaten BM tarafından teslim edildiğini vurguladı. 
 

“Garanti ve güvenlik”
Panelde SeeD Araştırmacısı Dr. İlke Dağlı 'Gençlerin Barış Sürecine ve geçiş dönemine etkin katılımı: Endişeler ve Öneriler', SeeD Program Geliştirme Sorumlusu Meltem İkinci ise 'Garantiler ve Güvenlikle İlgili Anket Sonuçlarına yönelik bilgiler vererek, değerlendirmelerde bulundular. 2009 yılından itibaren düzenli olarak yapılan 2 toplumlu araştırmaların sonuncusunun raporlarının yeni yılın ilk günlerinde alındığını belirterek, sonuçlara yönelik bilgiler veren ve tespitlerde bulunan Dağlı, olası yeni devlette oluşacak hukuk sisteminin işleyebilir olması ile yönetimin eşit ve adil olduğunun görülmesinin güvenlik ve garantilere yönelik bakış açısında etkili olacağının altını çizdi. 

“Gençliğin beklentisi çözüm”
TDP Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Başkanı Ali Eryıldız da konuşmasında, gençliğin beklentisinin bir an önce çözüme ulaşılması yönünde olduğunu söyledi. Gelecek belirsizliğinin artık sona ermesi gerektiğini kaydeden Eryıldız, gençlerin yalnızca Kıbrıs konusu ile değil, aynı zamanda iç siyasette de aktif rol almaları gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur
Etiketler : , ,