1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP, Mustafa Akıncı’yı destekleyecek
TDP, Mustafa Akıncı’yı destekleyecek

TDP, Mustafa Akıncı’yı destekleyecek

TDP, 2015 Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı aldı.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), 2015 Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı aldı.

Karar, dün akşam toplanan Parti Meclisi’nde oybirliğiyle alındı.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Parti Meclisi dün akşam Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında, KTÖS Lokalinde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemi ile toplandı.

Toplantıda, Merkez Yönetim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönündeki kararı, üyelerin bilgisine getirilerek, üyelerin görüş ve düşünceleri dinlendi. TDP Parti Meclisi, Akıncı’nın halkla paylaştığı 4 maddelik “çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı” vizyonunu benimseyerek, desteklenmesi yönünde karar üretti.

TDP İlçe Yönetim Kurulları, geçen ay içerisinde yapmış olduklarını genişletişmiş ilçe toplantılarında, 2015 Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek, bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönündeki kararı Merkez Yönetim Kurulu’nun bilgisine sunmuştu.

Merkez Yönetim Kurulu da, geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda, Nisan 2015’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmesini yaparak, bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönünde oybirliğiyle karar üreterek, bunu Parti Meclisi’nin bilgisine ve onayına sunma kararı almıştı.

(tak)

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur