1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP ile AKEL bir araya geldi
TDP ile AKEL bir araya geldi

TDP ile AKEL bir araya geldi

Görüşmede iki partinin oluşturduğu ortak komitelerin daha yoğun çalışması ve Mont Pelerin görüşmelerinin ikinci aşamasından sonra yeniden bir toplantı yapılması kararı alındı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Mont Pelerin sürecine ve liderlere destek belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyet, AKEL’i ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonunda TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu basına açıklama yaptı.

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, MYK üyesi Erkut Yılmabaşar, Dışilişkiler Komitesi üyeleri Safiye Özaltıner ve Mehmet Hoca’dan oluşan heyet, parti genel merkezinde AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile görüştü.

Görüşmede iki partinin oluşturduğu ortak komitelerin daha yoğun çalışması ve Mont Pelerin görüşmelerinin ikinci aşamasından sonra yeniden bir toplantı yapılması kararı alındı.

ÖZYİĞİT: “BİZLERE DÜŞEN LİDERLERİ CESARETLENDİRMEK”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kritik bir dönemden geçildiğini ve bir çözümün arifesinde bulunulduğu ümidini taşıdığını söyledi.

İki lideri de yapıcı tavırlarından ötürü kutlayan Özyiğit, “Bizlere düşen onları cesaretlendirmektir. Mont Pelerin’de ciddi ilerlemeler yaşandı. Bu bizi umutlandırdı. Şimdi bu görüşmelerin ikinci aşamasına geçiliyor. Bu aşama büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

AKEL ile gelinen aşamayı değerlendirdiklerini ve sürece nasıl katkı koyabileceklerini görüştüklerini söyleyen Özyiğit, izlenecek yol konusunda AKEL ile görüş birliği içinde olduklarını, iki partinin sürece desteğinin devam ettiğini vurguladı.

Mont Pelerin’deki görüşmelerin ikinci aşamasının tamamlanmasının ardından yeninden AKEL ile bir araya geleceklerini ve değerlendirme yapacaklarını belirten Özyiğit, ortak komitelerin de yoğun bir şekilde görüşme yapacağını ifade etti.

Özyiğit, “12 yıl önceki lüksümüz yoktur. İki ‘evet’e ihtiyacımız var. Ülkemizin yeniden birleşmesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Cemal Özyiğit, AKEL ile bu konudaki dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Özyiğit, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’ten nasıl bir atılım beklendiğine ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, gelinen noktanın beşli konferansın tarih ve yerinin saptanması ve haritanın ortaya konması olduğunu belirtti. Anastasiadis’ten bu yönde atılım beklendiğini söyleyen Özyiğit, “Bu ülke hepimizindir. Hepimizin ülkesidir. Belirlenecek olan sorumluluk alanlarıdır” dedi.

KİPRİANU: “ÜRETKEN VE YAPICI BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da üretken ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Mont Pelerin’de ilerleme sağlandığı görüşünde olduklarını söyleyen Kiprianu, “Arzumuz bu ilerlemenin ikinci aşamada da devam etmesidir” dedi.

Mont Pelerin görüşmelerinin ikinci aşamasını çok önemli gördüklerini kaydeden Kiprianu, görüşmelerin ardından yeniden TDP heyeti ile bir araya geleceklerini söyledi.

Kiprianu, TDP ile görüşmelerinde amaçlarının liderlere destek verme konusunda neler yapabileceklerini görüşmek olduğunu belirtti.

Mont Pelerin görüşmelerinin ardından iki partinin çalışma gruplarının bir araya gelerek, öneriler üreteceğini söyleyen Kiprianu, sürecin başarıya ulaşmasının büyük önem taşıdığını, çözümsüzlüğün Kıbrıs halkı açısından olumsuz sonuçları olacağını kaydetti.

AKEL’in çözüme, üzerinde anlaşmaya varışmış ilkeler doğrultusunda ulaşılması gerektiği görüşünde olduğunu vurgulayan Kiprianu, sürece destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.
(tak)

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur