1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TDP heyeti YENİDÜZEN'i ziyaret etti
TDP heyeti YENİDÜZEN'i ziyaret etti

TDP heyeti YENİDÜZEN'i ziyaret etti

TDP’den YENİDÜZEN ve Kanal Sim’e ziyaret. Başbakan Özgürgün’e çağrı yaptı

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve bazı milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde YENİDÜZEN ve Kanal Sim’e ziyarette bulundu.

Ziyarette basın özgürlüğü ve mücadelesinden söz eden Cemal Özyiğit, YENİDÜZEN ve Kanal Sim’in önemli bir işlev yerine getirdiğini belirtti, Kıbrıs Türk basınına değer kattığını vurguladı.
Özyiğit, sendikacılık yıllarında Yenidüzen’in matbaa direnişine katılarak destek verdiğini de anımsatarak, bugün Yenidüzen gazetesinin kurumsallaşarak çok önemli bir noktaya ulaştığını anlattı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün televizyon ekranlarında toplu olarak tartışma programlarına çıkmaktan kaçındığını anımatan Özyiğit, hakkındaki iddialar ve ortaya konulan belgeler için açıklama yapması çağrısında bulunarak ‘ya çıkıp bu paraları nereden bulduğunu açıklayacaksın ya da derhal istifa edeceksin’ dedi.   

TDP’nin Katılım Vizyonuna da kısaca değinen Özyiğit, her anlamda her alanda özgür bir gelecek için bu yolda yürüdüklerini belirten, halkın bu yolda kendilerine eşlik etmesi temennisinde bulundu.

 

Özyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Yıllar önce burada bir demokrasi mücadelesi ateşi yakıldı, birçok güçlük ve zorluğa rağmen önemli bedeller ödendi. Bu bilinç içerisinde YENİDÜZEN ve Kanal Sim’in her zaman yanındayız. Özgür, tarafsız, güçlü bir basın demokrasi mücadelesinin olmaza olmazdır. Bir ülkede demokrasiden söz edeceksek hiç kuşkusuz bir bacağı da bu basındır. Medya etiği denilen kurallarla herkesi eksiksiz bir şekilde uyması ve de uyulmasını talep etmesi gerekiyor.  Sizleri de ayrıca verdiğiniz mücadeleden, duruşunuzdan dolayı kutlamak istiyorum.”

 

“Ya çıkıp bunları nereden bulduğunu açıklayacaksın ya da derhal istifa edeceksin”

“Ülkeyi yönetenler, başbakan, ekranlarda hep birlikte tartışmalar yapılmasından kaçarken, bunun yanında şahsıyla ilgili iddia ve mahkemeye sunulan kanıtlar var. Ortada dönen ve konuşulan paralar var… Bir kişi ülkenin Başbakanıysa ve bu paraları nereden bulduğunu çıkıp açıklamıyorsa burada demokrasi ve vatandaşın haber ve  doğruyu öğrenme hakkı elinden alınıyor, aslında demokrasi çiğneniyor…  Sizlerin aracılığıyla Başbakana buradan açıkça çağrıda bulunmak istiyorum, ‘ya çıkıp bunları nereden bulduğunu açıklayacaksın ya da derhal istifa edeceksin.’  7 Ocaktan sonra göreve geldiğimiz takdirde bunun hesabını soracağız, bu paraları nereden bulduğunu mahkeme koridorlarında soracağız, herkes nereden geldiğini öğrenecek, aksi halde yapanın yanına kar kalmaya devam edecekse demokrasiden söz edemeyiz.”

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur
Etiketler : ,