1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP destek çağrısı yaptı
TDP destek çağrısı yaptı

TDP destek çağrısı yaptı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yeniden başlattığı çözüm sürecine destek verilmesi çağrısı yaptı.

A+A-

Cemal Özyiğit, TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis arasında yapılan ilk görüşmede alınan kararlar, samimi hava ve ortaya konan iradenin gelecek adına umut verici olduğunu kaydetti.

Özyiğit, “Bölünmüşlüğün Kıbrıslıların yararına olmadığını ve Kıbrıslıların çok acılar çektiğini biliyoruz. Bunun artık son bulmasını ve adanın yeniden birleştirilmesini istiyoruz. Çözümün parametreleri de 11 Şubat belgesinde belirtildiği gibi, iki bölgeli, iki toplumlu, tek egemenliği, tek kimliği ve tek vatandaşlığı içeren bir federasyondur” dedi.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, çözüm ve barış güçlerinin hep birlikte çözümün sağlanması yönünde liderlere yardımcı olması gerektiğini, bu yönde artık somut adım atılmasının tam zamanı olduğunu söyledi.

TDP olarak adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözüm için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını ifade eden Özyiğit, bu çerçevede Güney’deki siyasi partilerle de işbirliği süreci başlattıklarını, Güney Kıbrıs’taki Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) ile ortak bir komite kurma kararı aldıklarını ve işbirliğini genişletme amacında olduklarını kaydetti.

GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER
Masada çözüm yönünde kararlılık ve irade gösterilmesi halinde sonuca ulaşılmaması için bir neden bulunmadığını savunan Özyiğit, esas hedeflerinin, kapsamlı çözüm olduğunu ancak Güven Yaratıcı Önlemleri de önemsediklerini ifade etti.

Liderlerin ilk görüşmesinde, geçişlerde kağıt vize uygulamasının kaldırılması kararını selamladıklarını belirten Özyiğit, yakın bir gelecekte bazı diğer uygulamaların hayata geçeceği mesajı verilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

“MARAŞ VE HİDROKARBON KONULARI TEKNİK MASALARDA ELE ALINMALI”
Müzakere masasına paralel olarak Kapalı Maraş ile hidrokarbon konularının da teknik masalarda ele alınabileceğini belirten Özyiğit, tüm bunları, bütünlüklü çözüme yardımcı unsurlar olarak gördüklerini ifade etti.

Son günlerde yeni sınır kapılarının açılması yönünde de girişimler olduğunu anımsatan Özyiğit, TDP olarak yeni sınır kapılarının açılması konusunu desteklediklerini kaydetti.

TAK

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur