1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TC’yle giriş, Bulgar’la çıkış, 1 ay cezaevine
TC’yle giriş, Bulgar’la çıkış, 1 ay cezaevine

TC’yle giriş, Bulgar’la çıkış, 1 ay cezaevine

Girne Limanı’ndan 31 Temmuz’dan TC pasaportu ile giriş yaptıktan bir gün sonra sahte Bulgar kimliğiyle Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalışırken tespit edilen D.Ö tutuklandı

A+A-

Ayşe GÜLER

Ülkeye 31 Temmuz’da Girne Limanı’ndan TC pasaportu ile giriş yaptıktan bir gün sonra sahte Bulgar kimliğiyle Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalışan D.Ö tutuklandı.
“Başkasının kimliğine bürünme”, “sahte resmi evrağı tedavüle sürme” ve “sahte davranışla kayıt temini” suçlamasıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı bir ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.


Enginer, olguları aktardı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Halil Boşnak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Nurettin Enginer’i mahkemede tanık olarak dinletti.
Olayın tahkikat memuru Enginer, yeminli şahadet vererek, bulguları aktardı.

Sahte Bulgar kimliği ile çıkış yapmak istedi
Polis memuru Enginer, zanlı D.Ö’nün ‘sahte resmi evrakı tedavüle sürme, ‘sahte davranışla kayıt temini” suçlarından methalder olduğunu kaydetti.
Zanlının 31 Temmuz’da Girne Limanı’ndan TC nüfus cüzdanı ile ülkeye giriş yaptığını dile getiren Enginer, 1 Ağustos’ta Türkiye’de temin ettiği üzerinde kendi fotoğrafı olan ancak başka isimle düzenlenmiş sahte Bulgar kimliği ile çıkış yapmak isterken Ercan Havaalanı’nda tespit edildiğini dile getirdi.
Polis memuru Enginer, TC uyruklu olan zanlının serbest kalması halinde yasal olmayan yollarla yurt dışına kaçma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

“Çok ciddi ve hapislik cezası alabilecek bir suç…”
Savcı Halil Boşnak ise zanlının işlediği suçun çok ciddi ve ilerde hapislik cezası alabilecek bir suç olduğuna işaret ederek, zanlının davaları görüşülünceye kadar 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Zanlı avukatı savcı Boşnak’ın talebine itiraz etmedi.
Mahkemede söz verilen zanlı D.Ö ise yaptığından pişman olduğunu söyledi.

1 ay süreyle cezaevine
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar ise söz konusu suçların Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilecek suçlar olduğuna değindi.
Zanlının gayri yasal yollarla ülkeden çıkış yapmaya çalıştığına bulgu yapan Dündar, zanlının 1 ayı geçmeyen süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur