1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TC’li Bakan geldi, ‘izin’ toplantısı ertelendi
TC’li Bakan geldi, ‘izin’ toplantısı ertelendi

TC’li Bakan geldi, ‘izin’ toplantısı ertelendi

Eski TC'li bakan Egemen Bağış'ın da heyetlerinde yer aldığı Uluslararası Aydın Üniversitesi şirketi ile ilgili Ön Denetleme Kurulu’nca yapılacak ‘izin’ toplantısı iptal edilerek, ileri bir tarihe ertelendi

A+A-

Didem MENTEŞ

İş insanı Ata Atun’un kuruluşunda “hissedar” olarak yer aldığı ancak gelen tepkiler üzerine “ortaklık ve rektörlüğünden feragat ettiği”, İskele’de 3 bin dönümlük arazi içerisinde parselasyon yeri ayrılmasıyla gündeme gelen Uluslararası Aydın Üniversitesi ile ilgili ‘izin’ toplantısı iptal edildi. 2019 YÖK kitapçığında yer almak için ‘izin’ çalışmalarını sürdüren Uluslararası Aydın Üniversitesi şirketinin, Girne’de aldığı bazı arazilerin ardından, dün yapılması planlanan Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ön Değerlendirme Kurulu toplantısı ileri bir tarihe alındı. Ön Değerlendirme Kurulu’na başkanlık eden Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın, Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşleri Koordinasyon Sorumlusu Recep Akdağ’ın adayı ziyaret etmesi nedeniyle toplantıyı erteleme kararı aldığı öğrenildi.

Ön Değerlendirme Kurulu üyelerine toplatının iptal ediliği ve ileri bir tarihe alındığı mesaj olarak iletildi.

 

Toplantı iptal

Hatırlanacağı üzere Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un babası Ata Atun’un ‘ortaklık ve rektörlüğünden feragat ettiğini’ açıkladığı Uluslararası Aydın Üniversitesi şirketinin, Girne’de bazı araziler satın aldığı ortaya çıkmıştı. Üniversite yetkililerinin, ‘üniversite izni’ için söz konusu arazileri ‘ana kampus’ yeri olarak göstermeye hazırlandığı, Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ön Değerlendirme Kurulu’nun gündemine getirileceği öğenilmişti. Ancak Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşleri Koordinasyon Sorumlusu Recep Akdağ’ın adayı ziyaret etmesi nedeniyle toplantıyı erteleme kararı aldığı öğrenildi.

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur