1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TC'den Eroğlu'na mesaj: Takdirle hatırlanacaksınız
TCden Eroğluna mesaj: Takdirle hatırlanacaksınız

TC'den Eroğlu'na mesaj: Takdirle hatırlanacaksınız

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Hükümetinden Eroğlu’na mesajlar gönderildi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Hükümetinden Eroğlu’na mesajlar gönderildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesine yaptığı katkının ilelebet minnetle yad edileceğine yürekten inandığını belirtti.

Erdoğan mesajında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasi kültürü ve anlayışını bir kez daha ortaya koyarak sonuçlanmasının iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

“ORTAYA KOYDUĞUNUZ KARARLI TUTUM HER ZAMAN TAKDİRLE HATIRLANACAKTIR”

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı döneminde BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülen müzakerelerde ortaya koyduğu kararlı ve yapıcı tutumun her zaman takdirle hatırlanacağını vurguladı.

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, KKTC’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, demokrasi kültürü ve siyasi bilinci bir kez daha göstermesi bakımından herkes için övünç kaynağı olduğunu da belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Eroğlu’na gönderdiği mesajda; Cumhurbaşkanlığı döneminin gerek Kıbrıs Türk halkının haklı varoluş mücadelesinde, gerek Kıbrıs Türkü’nün geleceği için yaptıklarıyla gerçek bir devlet adamlığı ve liderlik örneği olarak tarihte hak ettiği yeri alacağını belirtti.

(TAK)

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur