1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Tazminat'ı istinafa taşıyor
'Tazminat'ı istinafa taşıyor

'Tazminat'ı istinafa taşıyor

Mahkeme sürecine hiç katılmayan Zaroğlu bugün basın açıklaması yaptı.

A+A-

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın, KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’na 2015’de açtığı ‘ağır hakaret’ davasının dün sonuçlanmasının ardından,  mahkeme sürecine hiç katılmayan Zaroğlu bugün basın açıklaması yaptı.

"Politik maksatlı saldırılar "

Bertan Zaroğlu  aleyhine alınan tazminat kararı ile ilgili özetle şunları söyledi:

"Bu dava Haziran ayında karar verilmek üzere 3 kez gün verilip, her defasında Mahkeme tarafından ertelenmiş, 15 ay sonra, bugün tam da seçim döneminde, yani politik saldırı malzemesi olabileceği bir dönemde hukuka uygun olmadığına inandığımız bir şekilde karara bağlanmıştır.

Böyle bir davanın eşi benzeri görülmemiştir. Benim aleyhimde yürütülen çalışmalar bugüne değin kimse aleyhinde yürütülmemiştir. Bu tür davaların açılıyor olmasını şahsıma yönelik politik maksatlı saldırılar olarak değerlendiriyorum.

Şayet bu dava bir emsal olacaksa, Doğuş Derya’ya ödenecek olan tazminatı, onu destekleyerek sosyal medyada bana hakaret eden veya iftira atanlardan alacağım tazminatlar ile ödemem gerekir. Kararın içeriği bir yana, belirttiğim süreçten geçen bir davanın bu dönemde karara bağlanmasını kesinlikle doğru bulmuyorum.

Mahkeme kararlarına saygımız baki olmakla birlikte alt mahkemelerin kararlarının zaman zaman Yüksek Mahkeme tarafından bozulduğu bilinen bir gerçektir. Biz de bu kararın son derece hatalı ve hukuka aykırı olduğu görüşündeyiz. Bu nedenle istinaf edip, meseleyi Yüksek Mahkemenin denetimine taşıyacağız. Güncel hukuk prensiplerine göre Yüksek Mahkeme’nin bu kararı bozması gerektiğinden hiç şüphemiz yoktur."

'Tazminat'ı istinafa taşıyor

Öte yandan mahkeme kararı ile ilgili açıklama yapan Yeni Doğuş Partisi,  Zaroğlu’nun konuyu istinafa götüreceğini açıklayarak, bazı kesimlere Derya’ya dava açmaları için çağrı yaptı.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Ulaş imzasıyla yapılan açıklama özetle şöyle:

"Genel Sekreterimiz Bertan Zaroğlu'nun aleyhine açılmış tazminat davası dün sonuçlanmış ve Sayın Zaroğlu yüksek bir tazminata mahkum edilmiştir. Dava süreci henüz bitmemiş olup Sayın Zaroğlu konuyu İstinafa götürecek ve adalet orada tecelli edecektir.

....

"Parti olarak başta Barış Harekatı Gaziler Derneği olmak üzere, o dönemde Kıbrıs Türkünün kurtuluşu için Ada'ya gelip savaşan tüm gazilerimizi ve şehit ailelerimizi Sayın Doğuş Derya'yı dava etmeye çağırıyoruz. Açılacak olan davaların tüm masrafı partimiz tarafından karşılanacaktır".

 

 

 

 

Bu haber toplam 7173 defa okunmuştur
İlgili Haberler