1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Tazminat kadın ve çocuk hakları örgütlerine'
'Tazminat kadın ve çocuk hakları örgütlerine'

'Tazminat kadın ve çocuk hakları örgütlerine'

"Tazminatın ödenmesi durumunda başta kadın hakları ve çocuk haklarıyla uğraşan örgütlere bağış yapmak suretiyle, şahsıma adına kullanmayacağımı belirtmek isterim."

A+A-

Didem MENTEŞ

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’na 2015’de açtığı ‘ağır hakaret’ davasını kazandı. Mahkeme, Zaroğlu’nun Derya’ya ‘hakaret’ ettiğine bulgu yaparak, 45 bin TL tazminat ve ayrıca 15 bin TL’lik dava masraflarını ödemesine karar verdi.

Karar sonrası Doğuş Derya ilk önce avukatlarına daha sonra da kendisine destek veren ailesine ve parti üyelerine sarıldı. Derya’nın karar sonrası gözlerinin dolduğu görülürken, karar alkışlarla desteklendi.

Derya, mahkeme kararı sonrası basın açıklaması yaparak, tazminat ücretini kendisinin almayacağının kadın hakları ve çocuk haklarıyla ilgili örgütlere bağışta bulunacağının altını çizdi. Derya, “Bir vekil, bir kadın ve bir insan hakları savunucusu olarak söylediğim sözlerin barış karşıtı, militarist, hakaretarist konuşmalarla, bu ülkeyi kendinin malı zanneden ve bu ülkede kendini esas sahip olarak görenler tarafından susturulmayacağını da göstermek için bu dava sonucunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Bu dava sonucu çok önemli”

Derya, şöyle konuştu: “Her şeyden önce bu süreçte yanımda olan avukatlarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Kadın örgütleri başta olmak üzere bu insan hak ve özgürlükleriyle ilgili çaba gösteren ve ilk günden beri yanımda olan CTP Kadın Örgütü’ne, aileme ve birçok dostuma teşekkür etmek isterim. Ben bu davayı sadece şahsi olarak çok hakarete uğradığım için değil bu ülkede kadınların hakarete maruz kaldığı zaman susması gerektiğini, boynunu büküp dizini kırmaması gerektiğini, hesap sormak için hukuk mekanizmaları olduğunu ve yargımıza güvenmelerini görmeleri için de ayrıca bu davayı açtım. Bu ülkede barış, demokrasi ve adalet için yıllardır mücadele eden bir partinin de mensubu olarak, başta kürsü dokunulmazlığım olmak üzere benim bir vekil olarak bir kadın olarak bir insanlar hakları savunucusu olarak söylediğim sözlerin barış karşıtı, militarist, hakaretarist konuşmalarla bu ülkeyi kendinin malı zanneden ve bu ülkede kendini esas sahip olarak görenler tarafından susturulmayacağını da göstermek için bu dava sonucunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz barış ve insan hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz, bütün ülkeye örnek olmasını temenni ederim. Tazminatın ödenmesi durumunda başta kadın hakları ve çocuk haklarıyla uğraşan örgütlere bağış yapmak suretiyle, şahsıma adına kullanmayacağımı belirtmek isterim. Siz basın mensuplarına da süreci takip ettiğiniz için teşekkür etmeyi bir borç bilirim ”

 

Bu haber toplam 3908 defa okunmuştur
İlgili Haberler