1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tatlısu’ya yeni tesis
Tatlısu’ya yeni tesis

Tatlısu’ya yeni tesis

Spor Bakanlığı tarafından Tatlısu bölgesine yaptırılan sentetik çim zemini saha dün düzenlenen törenle hizmete girdi.

A+A-

 

Spor Bakanlığı tarafından Tatlısu bölgesine yaptırılan sentetik çim zemini saha dün düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Spor eski bakanı Serdar Denktaş, Çevre bakanı Hakan Dinçyürek, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve bölge halkıbelediye başkanları katıldı.

Denktaş: “Ülkenin her köşesine yapılması gerek”
Törende konuşma yapan Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ülke kulüplerinin artık yurt dışına kamp yapmak adına sadece uçak biletleri parası karşılığında burada kamp yapabileceklerini belirtti. Serdar Denktaş yaptığı konuşmada yapılan sahanın partizanca bir yatırım olduğu şeklinde görüşler olduğunu ancak ülkenin her köşesine bu gibi yatırımların ulaştırılması gerektiği kanaatinde olduğunu söyledi.

Akça: “Önemli katkısı olacak”
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise böylesi bir tesisle karşılaşacağını tahmin etmediğini belirterek “Bu tesisin yapılması hedefi yükselttiği kanısındayım. Ümit ediyorum ki; ileride spor camiasının bölge halkının hem gençlere hemde turzim aktivitelerine büyük katkısı olacaktır” dedi.

Akıncı: “Emeği geçenleri tebrik ederim”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise konuşmasında  böyle bir konumun pek sık rastlanan bir durum olmadığını belirterek “Konumu itibari ile çok güzel bir pozisyonda olan bu tesise emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ederim. Bu tür yatırımlar müzakere sürecinde elimizi güçlü bir pozisyona getirmektedir” dedi.

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur