1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Tatlar, Anlar, Dostlar” tanıtıldı
“Tatlar, Anlar, Dostlar” tanıtıldı

“Tatlar, Anlar, Dostlar” tanıtıldı

Reha Arar’ın ilk kitabı “Bir Yaşam Gurusunun Kaleminden: Tatlar, Anlar, Dostlar” tanıtıldı

A+A-

 

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın ilk kitabı “Bir Yaşam Gurusunun Kaleminden: Tatlar, Anlar, Dostlar” düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Tabağındaki lezzetin coğrafi boyutunu, toplumlar arasındaki yerini, tarihsel bağlarını soruşturabilen ve işletme niteliğiyle mutfak kültürünü özümseyebilen bir donanıma sahip olduğu belirtilen Reha Arar, tüm bu birikimi bir kitapta topladı. “Bir Yaşam Gurusunun Kaleminden: Tatlar, Anlar, Dostlar” isimli kitap, Esen Kitap’ın gastronomi serisinin ikinci kitabı olarak gurme-yazar Ufuk Kaan Altın'ın editörlüğünde hazırlandı.

Arar tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Ritz Carlton Hotel Cam Salon’da düzenlenen etkinlikte Ayşe Nur Bahçekapılı, Hayri Kıvrıkoğlu, Yaşar Aşçıoğlu, Erkan Özerman, Muhammet Hammam, Mustafa Süzer, Behzat Gerçeker ve Zeliha Sunal’ın da hazır bulunduğu konuklara hitaben konuşma yapan Reha Arar, uzun süredir aklında olan bu kitabı hayata geçirebildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Nefis mönülerin, seçkin yemek geleneklerinin, zengin mutfakların ve misafiri için en uygun hizmeti vermeye çalışan restoranların üzerinde uzun süre çalıştığını belirten Reha Arar, “Birikimlerimi bu kitapta topladım. Uzun süredir hayalimdi. Yıllardır çeşitli mecralarda kaleme aldığım restoran yazılarımın da aralarında bulunduğu önemli bir seçki oldu. Yeme-içme kültürü hayatın önemli bir parçası. Ben de büyük ilgi duyduğum bu alana dair birikimlerimi kalıcı hale getirerek paylaşmak istedim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İstanbul’un artık bir marka şehir olduğunu belirten Reha Arar, şöyle konuştu:

“Bir markanın gereklerinin en önemlisi; yeme, içme, konaklama ve çevre. Bakıyorum her gün dünyadaki ünlü bir restoran açılıyor ve bir müddet sonra kapanıyor. İstanbul’da şu anda bu kitabın içerisindeki restoranların bir çoğu sıfır ila 10 sene arasında açılıp devam etmiş mekanlar. Halbuki, bir dünya metropolüne gittiğiniz zaman, bir Paris’e, bir Londra’ya gittiğinizde restoranların üzerinde ‘… den beri’ kelimelerini görürsünüz. Bunlar içinde bin 800’ler yer alıyor. İşte bu yeme içme kültürünün dünyadaki çok farklı bir versiyonu. Gönlümüz, bizlerin, bu işe gönül veren insanların desteği ile bizdeki çok başarılı kuruluşların bunu daha uzun yıllara taşıması.”

Reha Arar, daha sonra geceye katkılarından dolayı Mustafa Süzer’e, kitabının editörü Ufuk Kaan Altın ve Esen Kitap’ın sorumlusu Özlem Öztürk’e birer imzalı kitabının yer aldığı plaketlerini hediye etti. Etkinlikte Reha Arar, konuklarının kitaplarını da imzaladı.

Yazı deneyimi yıllar öncesine, üniversite dönemine dayanan Reha Arar, daha o zamanlar, eğitim için gittiği Ankara'da bir yandan tiyatro eleştirileri yazarken, diğer yandan Ankara Ekspres gazetesi için yazılar kaleme aldı. Farklı lezzetler vaat eden yemeklerin nerede yenileceği konusunda da önemli bir birikime sahip olan Reha Arar, büyük kentlerin görkemli lokantalarının yanı sıra, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında birçok lezzet noktasını keşfetti bu süreçte.

(tak)

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur