1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tatilini ülkesinde geçiriyor
Tatilini ülkesinde geçiriyor

Tatilini ülkesinde geçiriyor

Tenis ve eğitim hayatını İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nu ziyaret etti.

A+A-

Tenis ve eğitim  hayatını İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nu ziyaret etti. Kendisine verilen iki haftalık dinlenme süresini ülkesine gelerek değerlendiren Maloney, burada olduğu süre içerisinde kendisine destek olan sponsor firma temsilcileri ve Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nu ziyaret etti.
Tenis hayatına ülkemizde başlayan ve antrenörü Yusuf Yönlüer ile Kıbrıs’ta ve Türkiye’de birçok başarılara imza atan başarılı sporcu Eliz Maloney, daha sonra İngiltere Tenis Federasyonu (LTA) tarafından kendisine sağlanan kontenjan dahilinde katıldığı turnuvalarda başarılı sonuçlar elde etti. En büyük isteği olan dünya tenisinde zirveye ulaşma hedefine yönelik olarak 11 yaşında İngiltere’ye giderek tenis hayatına orada performans tenisçilerine yönelik bir akademide devam kararı alan Maloney,  son 3 yıl içerisinde sürekli olarak başarı grafiğini yükseltti.

14 yaşta bir numara
Eliz Maloney halen İngiltere genelinde 14 yaş klasmanında birinci sırada yer alıyor. Turnuva programına bağlı olarak 2 haftalık dinlenme süresini ülkesine gelerek değerlendiren Eliz Maloney burada olduğu sure içerisinde kendisine destek olan sponsor firma temsilcileri ve Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nu ziyaret ederek tenis kariyeri ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi, ayrıca kendisine verilen destek için de teşekkür etti.

Destek sevindirdi
Halen ülkemizin sadece tenis dalında değil tüm branslar içerisinde uluslararası kulvarda mücadele eden ve başarı şansı en yüksek sporcusu durumundaki Eliz Maloney’e Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından verilen destekten memnun. Eliz Maloney’in annesi İlkay Yorgancı uluslararası kulvarda mücadele etmenin çok büyük bir maddi kaynak gerektirdiğini, bununla ilgili olarak ailece çok büyük fedakarlıklar yaparak bu yolda ilerlediklerini söyledi. Bu nedenle Devlet tarafından yapılan katkının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Yorgancı, bununla ilgili olarak verilen destek için Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’a çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur