1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tatar: “Tasvip etmiyorum, açık ve net!”
Tatar: “Tasvip etmiyorum, açık ve net!”

Tatar: “Tasvip etmiyorum, açık ve net!”

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde de ‘Arazi Gerginliği’ sürüyor.

A+A-

Meltem Sonay

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde de ‘Arazi Gerginliği’ sürüyor.

CTP Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu yeniden Meclis Kürsüsü’ne taşıdığı konuya ilişkin UBP ve DP Milletvekilleri’nin ‘sessiz kalmasını’ eleştirdi.

Bu sırada eleştirilere dayanamayan UBP Milletvekili Ersin Tatar, Genel Kurul’da oturduğu yerden Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’a arazi verilmesi kararını TASVİP ETMEDİĞİNİ açıkladı. “Tasvip etmiyorum, açık ve net” diye sesini yükselten Ersin Tatar’dan, “Ama partimiz var… parti disiplinimiz var” sözleri de duyuldu.

Çavuşoğlu: “Denktaş ‘etik boyutuna bakacağız’ dedi, bu konuda ne yapacağına bakacağız, bekliyoruz”

Bu konuda hem partide, hem de kamuoyunda rahatsızlıklar olduğunu ifade eden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Belli ki bu konuda bir dönemeçteyiz” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu’nun ifadeleri şöyle: “ Belki bundan sonra ‘ihalesiz’ verilecek arazilerde, yatırım değerine göre koşulları çalışmak lazım. Devletin arazilerinin hangi koşullarda verileceğini belki de tartışmamız lazımdır. Dün Serdar Denktaş bu kürsüden önemli bir açıklama yaptı, bu işin ‘etik boyutuna bakacağız’ dedi… Biz bu konuda ne yapacağına bakacağız, bekliyoruz. Sanki ülkede bu tip araziler sadece UDP- DP Dönemi’nde veriliyor gibi bir hava yaratıldı o da doğru değil ama burada bu etik konusu önemlidir. Belli ki bu konuda rahatsızlıklar var. Kişiye rantdan ziyade, topluma fayda sağlayacak yatırımların önünü nasıl açabileceğimizi konuşmalıyız.”

 

Bu haber toplam 2611 defa okunmuştur
Etiketler : ,