1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yoğun 'hükümet' gündemi
Yoğun 'hükümet' gündemi

Yoğun 'hükümet' gündemi

Tatar, şu anda prensiplerle ilgili yazışmaların devam ettiğini söyledi, bugün toplantı olup olmayacağının da henüz netlik kazanmadığını belirtti.

A+A-

 

19.50: UBP ile HP arasındaki koalisyon toplantısının yarın saat 11:30’da Sarayönü'nde bulunan UBP Genel Merkezi'nde gerçekleşeceği belirtildi.

14.30:  Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Halkın Partisi’nin (HP) bugün Cumhuriyet Meclisi’nde ayrı ayrı gerçekleştirdiği grup toplantılarının ardından genel başkanlar telefonda da görüştü.
UBP Genel Başkanı Başkanı Ersin Tatar, Türk Ajansı Kıbrıs’a yaptığı kısa açıklamada,  HP Genel Başkanı Kudret Özersay ile telefonlar görüştüğünü belirtti.
Tatar, “Bir takım şeyler konuşulmaya devam ediliyor. Görüşmeler sürüyor. Kamuoyuna gerekli açıklama yapılacak” dedi.
Milletvekilleriyle UBP Genel Merkezi’nde değerlendirme toplantısı yapan Tatar, yarın akşam UBP Parti Meclisi’nin toplanabileceğini de belirtti.
Öte yandan HP Parti Meclisi’nin de yarın toplanması ve UBP ile koalisyon konusunu ele alması bekleniyor. (TAK)

14.00: İki parti başkanı arasında görüşme sona erdi. 

13.00: UBP ile HP arasında heyetler öncesinde iki başkan bir araya geldi. Toplantı basına kapalı yapılıyor.

12.06: UBP Genel Başkanı Tatar, son gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu, "Eğer bir noktaya varabilirsek, ana prensiplerde anlaşırsak, heyetler arası görüşme olacak" dedi. Tatar, iki başkanın önce telefonla ardından da yüz yüze görüşeceğini de kaydetti, olası toplantı saati ile ilgili bilgi vermedi.

 

tt-044.jpg

 

11.22: HP'nin meclisteki grup toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası HP Genel Başkanı Kudret Özersay şunları ifade etti: Hafta sonu başkanlar düzeyinde toplantılar yaptık. Süreç devam ediyor. Eğer imkan varsa, çalışmaların sonuçlanması için çaba sarf ediyoruz. Çok fazla uzatma niyetinde değiliz. Toplumsal sorumluluk bilinciyle hükûmetin kurulması için süreç devam ediyor. Yarına olup olmayacağı belli olur. Muhtemelen 1 saat içinde toplanacağız.

11.13: Toplantı sonrası YENIDUZEN'e konuşan Tatar, şu anda prensiplerle ilgili yazışmaların devam ettiğini söyledi, bugün toplantı olup olmayacağının da henüz netlik kazanmadığını belirtti. Tatar, "Bu iş en geç yarın belli olur" dedi.

11.09: UBP'nin grup toplantısı az önce sona erdi. HP'nin meclisteki grup toplantısı halen devam ediyor.

10.35: UBP ve HP Meclis'te ayrı ayrı grup toplantısı yapıyor. Dün iki parti arasında yaşanan yoğun telefon trafiğinin ardından bugün, koalisyon görüşmelerine yönelik son gelişmeler değerlendiriliyor.

Toplantılar yaklaşık bir saattir devam ediyor.

Toplantı öncesi YENİDÜZEN'e konuşan UBP Genel Sekreteri, Milletvekili Hasan Taçoy iki taraf arasında süren görüşmelerde şu anda neyi alıp, neyin verileceğinin, prensiplerinin ne olacağının konuşulduğunu kaydetti.


Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Halkın Partisi’nin (HP) koalisyon hükümetiyle ilgili görüşmeleri sürüyor.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, bu sabah Türk Ajansı Kıbrıs’a (T.A.K) yaptığı açıklamada, bugün için henüz heyetler arası bir görüşme planlanmadığını kaydederek, başkanlar düzeyinde de bir görüşme olup olmayacağıyla ilgili kesin bir şey de söyleyemeyeceğini, bunun ilerleyen saatlerde netlik kazanacağını belirtti.

Tatar ve Özersay, dün TAK’a açıklama yapmıştı. Tatar, gelinen noktada Bakanlıklar ve bunlara bağlı daireler üzerinde durduklarını kaydetmiş,  HP Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP ile bir koalisyon hükümeti kurup kurmayacaklarının henüz netleşmediğini, kendileri açısından kurulması olası bir koalisyon hükümetinin; temel ilkeleri ve çalışma kurallarının, bakanlık ve diğer kurumlar kadar önemli olduğunu belirtmişti.

Hükümetin istifasının üzerinden 11 gün geçti. Kudret Özersay, Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi’nin 8 Mayıs’ta aldığı hükümetten çekilme kararını açıklamasının ertesinde Başbakan Tufan Erhürman 9 Mayıs’ta istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunmuştu. Akıncı,  13 Mayıs Pazartesi ve 14 Mayıs Salı günü parti başkanlarıyla görüşmüş, görüşmeleri tamamladığı 14 Mayıs’ta hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’a vermişti.
Tatar, görevi almasının ertesinde, 15 Mayıs’ta, CTP ile başlayarak Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partileri ziyaret etmiş, parti başkanlarıyla görüşmüştü. UBP ile HP, ikinci tur görüşmelerini geçtiğimiz cuma günü yapmıştı. Hafta sonu da görüşme olabileceği açıklanmıştı ama görüşme olmadı. (tak)

Bu haber toplam 5080 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler