1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Taşyapı soruşturması: Olmayan maaş çıkardılar
Taşyapı soruşturması: Olmayan maaş çıkardılar

Taşyapı soruşturması: Olmayan maaş çıkardılar

İki zanlı çalışmayan kişilere de maaş çıkarıp toplam 112.285,56 TL parayı zimmetlerine geçirdikleri gerekçesi yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Taşyapı İnşaat’ın Meriç’te yapımı süren yeni havalimanı inşaatında personele dağıtılan maaşlardan sorumlu olan zanlılar H.G ve A.T’nin çalışmayan kişilere de maaş çıkarıp toplam 112.285,56 TL parayı zimmetlerine geçirdikleri gerekçesi ile tutuklanmalarının ardından dün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme, huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Yücel Kuşçuoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Kuşçuoğlu huzurda bulunan zanlılar H.G ve A.T’nin 11 Temmuz 2017 – 23 Mart 2018 tarihleri arasında Taşyapı İnşaat şirketinin Meriç'te bulunan yeni, havalimanı inşaatında personele dağıtılan maaşlardan sorumlu olduklarını ve daha önceden şirketten işten ayrılan Bahçeli Kaya, Mustafa Kaya, Tekin Işık, Ömer Yalın, Mevlut Yalın, Abdullah Sevim. Erol Polat, Şehmuz Kılıç, Ramazan Çakal ve Bayram Bilgili adına çalışıyormuş gibi maaş ödemesi yapılmış gösterilerek toplamda 112.285,56 TL parayı tasarruflarına geçirip sirkat ettikleri gerekçesi ile aleyhlerine şikâyet bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Polis yapılan şikâyet üzerine başlatılan tahkikat sonucunda zanlıların tutuklandığını, soruşturma kapsamında öncelikle yapılan ilk araştırmada isimlerine ödeme çıkarılan eski çalışanların ödemelerin çıktığı tarihlerde yurtdışında olduklarının tespit edildiğini söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada daha önceden belirtilen şahıslara ek olarak 2 kişinin daha çalışmamasına rağmen isimlerine maaş çıktığının tespit edildiğini aktardı.

Polis memuru Yücel Kuşçuoğlu soruşturmanın devam ettiğini ve her gün yeni gelişmelerle karşılaştıklarını belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3658 defa okunmuştur