1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Taşkent yolu tehlike saçıyor
Taşkent yolu tehlike saçıyor

Taşkent yolu tehlike saçıyor

Haspolat-Taşkent yolunda asfaltın her yanında çatlaklar oluşurken, yama için açılan çukurlar çakıl ile dolduruldu.

A+A-

Asfalt yamalama çalışmaları Taşkent yolundaki sıkıntıyı çözmeye yetmedi.
Haspolat-Taşkent yolunda başlatılan yama çalışmaları, güzergâhtaki sıkıntıları gidermek yerine adeta yenilerini doğurdu.
Haspolat-Taşkent yolu güzergâhında yama çalışması için açılan ve çakılla doldurulan bazı noktalar, tehlike saçıyor.
Güzergâh boyu oluşan çukurlar ve asfaltın çoğu yerde patlaması, sürücüleri zora sokuyor, tehlike saçıyor.
Altı kilometrelik yol boyunca santimetrelerce genişliğindeki çukurlar, ara ara yamalanma girişimiyle kapatılsa da yeniden gün yüzüne çıkıyor.
Dikmen, Boğaz ve Haspolat arasındaki güzergâh üzerinde adeta bir köprü olan yol, her gün yüzlerce salon araç ve iş aracının geçiş noktası.
Sürücüleri seyir halindeyken karşı şeride geçmeye mecbur kılan kocaman çukurlar, karşıdan gelen araçları da tehlikeye atıyor.  
Asfalt kusurları sebebi ile yıllardır tehlike saçan yol bir türlü kalıcı çözüme kavuşturulmuyor.
Defalarca basının da gündeme getirdiği yolda, yırtıklar ve derin çukurlar Taşkent sakinlerinin de sabrını taşırmış durumda.
Taşkent sakinleri yolu ‘köstebek yuvası’ olarak nitelendirirken, köy Muhtarı Durmuş Aşandır, “Proje değil icraat istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Dairesi çalışmalarına atıfta bulunan Aşandır, “Bu yoldaki sıkıntıyı senelerdir gündeme getiriyoruz, illa ki birinin ölmesi mi gerek?” diyerek isyan etti.

“Proje sözü değil icraat istiyoruz”

YENİDÜZEN’e konuşan Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, yolla ilgili çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade ederek, yapılan işlerin eksik ve denetimsiz bırakıldığından dert yandı. Aşandır, “Proje sözü değil icraat istiyoruz” diyerek, birinin hayatını kaybetmezden önce kalıcı çözüm bulunmasını istedi.
Adeta isyan eden Durmuş Aşandır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Mahalle arasında dökülen yeni yolun üzerindeki köprünün genişletileceği söylendi ama tüm girişimlerimize rağmen yapılmıyor.
Bakanlığın ne mühendisi var, ne de iş kontrol eden adamı var. Bir ay içinde yamalanan asfalt da çukur oldu, yamalar yine açıldı. Bu yolda ne iş yapıp bitirdiler ben anlamıyorum, lütfen çıkıp halka açıklasın. Tüm işi yarı buçuk.
Yama yapılması için açılan çukurlar çakıl ile dolduruldu. İnsanlar ölmeyecekse de kaza yapsınlar ve ölsünler diye mi açık bırakıldı. Yolun her noktası patladı.
Biz bunları söyleyince de ‘işten anlamıyoruz’ deniliyor. İşten anlamak için mühendis olmaya gerek yok, mesleğim yapıcılık. Bu yolun çevre yolu için köprüye ihtiyacı vardı. Köprü yapılmadı diye sıkıntı yaşandı.
Bu yoldaki sıkıntıyı senelerdir gündeme getiriyoruz, illa ki birinin ölmesi mi gerek? Bakanlık hiçbir icraat yapmıyor. Başımızdaki gelmiş geçmiş en kötü bakandır. Sürekli proje var deniliyor, takibi yapılmıyor, iş yapılmıyor, halkı kandırıyorlar. Proje sözü değil icraat istiyoruz.”

Köklü çözüm için büyük proje şart

Karayolları Dairesi Müdürlüğü’nden edinilen bilgide ise bölgedeki yol çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı belirtilirken, köklü çözüm için daha büyük projeye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Büyük projenin ise Haspolat-Taşkent-Güngör ve Dikmen yolarını kapsayan bir çalışma olduğu kaydedilirken, projenin ne zaman gündeme alınacağına ilişkin açıklama yapılmadı. Açıklamada, “Hazırlıklarımız devam ediyor. İhale çalışmalarımız var. Yama çalışmalarıyla ilgili yakın zamanda yeniden bölgede faaliyete geçeceğiz, hazırlıklarımız devam ediyor. Ama bunların dışında Haspolat-Taşkent-Güngör ve Dikmen yolarını kapsayan büyük bir proje hayata geçecek. Bu projede yolların tamamen yenilenmesi söz konusu olacak.” denildi.

 

t1-071.jpg

Özellikle yol kenarlarında, birçok noktada asfalt patlamış durumda.

t2-068.jpg

Yolun her noktasında önceden yamalanmış ve açılan çukurlar görülüyor.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190328094505.jpg

 

Bu haber toplam 2209 defa okunmuştur