1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "TAŞEL’de kazanan EMEK oldu"
TAŞEL’de kazanan EMEK oldu

"TAŞEL’de kazanan EMEK oldu"

Aşam: “15 günlük direnişimiz başarıyla sonuçlandı”

A+A-

 

DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ sendikası başkanı Koral Aşam 15 günlük TAŞEL grevinin başarıyla sonuçlandığını açıklayarak, destek veren sendika, parti ve demokratik kitle örgütleri ile süreci takip eden basın emekçilerine teşekkür etti. Aşam açıklamasında “Bu süreçte tabiki TAŞEL emekçileri yalnız değildi. 15 günlük direniş sürecinde, sendikamıza ve emekçilerimize hemen her kesimden destek yağdı. Bu vesile ile destek veren tüm kesimlere, başta Sendikal Platform’a platform dışından destek olan sendikalara, sivil toplum örgütlerine ve en önemlisi basın emekçisi kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

İşte açıklamanın tam metni:


DEV-İŞ olarak her zaman söylediğimiz gibi çalışma hayatında asıl olan üretim ve örgütlülüktür. Üreten güçlüdür, bu güce haklılık ve kararlılık da eklendiği taktirde emek sömürüsü minimuma iner.

TAŞEL Ltd’de başlatmış olduğumuz süresiz grevin 15. gününde emekçiler üretimden gelen güçlerinin yanına haklılıklarını ve kararlılıklarını da koyarak direnişlerinin semeresini gördüler ve dayanışma içinde geçen 15 günlük direniş başarıyla sonuçlandı. TAŞEL emekçileri hem ilgili yasalar çerçevesinde hayat pahalılığı ödeneklerini aldılar hem de toplum malı olan %33 hisseye de sahip çıktılar.


Bu süreçte tabiki TAŞEL emekçileri yalnız değildi. 15 günlük direniş sürecinde, sendikamıza ve emekçilerimize hemen her kesimden destek yağdı. Bu vesile ile destek veren tüm kesimlere, başta Sendikal Platform’a platform dışından destek olan sendikalara, sivil toplum örgütlerine ve en önemlisi basın emekçisi kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz.


Ayrıca, beklediğimiz kararlılıkta olmasa da süreç içerisinde insiyatif alarak tarafları bir araya getirerek uzlaşı zeminine katkı koyan İçişleri ve Çalışma bakanına da teşekkür ederiz.


 

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur